“Aankondiging Grand Prix Zandvoort komt volgende week”

Auteur: , 111 Reacties

Het zal toch niet zo zijn?

Menig televisiesoap kan niet tippen aan het drama van jewelste dat we de Grand Prix van Nederland mogen noemen. Ondanks het feit dat geen van de twee desbetreffende circuits, Assen en Zandvoort, nog tot een akkkoord is gekomen met het Formula One Management, gaan er dusdanig veel meningen, beweringen en geruchten rond dat vrijwel niemand er wijs uit kan worden. Vandaag lijkt dat te veranderen.

Als het ligt aan Motorsport Week, een medium dat er niet om bekendstaat onzin uit te kramen, dan is er wel degelijk een akkoord. Uit eigen bronnen heeft het blad vernomen dat de Dutch Grand Prix inderdaad vanaf volgend jaar terugkeert op de kalender. Naar verluidt heeft het circuit aan de kust een deal weten op te strijken met de Formule 1 voor liefst vijf jaar.

Aangezien Max Verstappen pas aan het begin van een lange carrière staat en ongetwijfeld nog een aantal jaren op het grootste toneel zal mogen spelen, zal de organisatie geen problemen kennen met de kaartverkoop. De infrastructuur is eigenlijk de enige factor die momenteel roet in het eten gooit, maar de nieuwe investeringen van de gemeente zullen dit moeten oplossen.

Hoewel er momenteel nog weinig andere details zijn over het verhaal, bestaat er een aanzienlijke kans dat de Grote Prijs van Nederland ergens in de lente verreden zal worden. Dit om niet in het vaarwater van Spa-Francorchamps, waar het circus na de zomerstop neer zal strijken, terecht te komen. Mogelijk vervangt de Dutch Grand Prix zelfs de Formule 1-race in Spanje, als een deal met laatstgenoemde in het water valt.111 reacties

Eerst zien, dan geloven. Maar het zou wel affentietengeil zijn.
@ghengiskhan: nee man. Wat een bende wordt dat. Kan mij niet voorstellen dat iemand er op zit te wachten
@rolov: op de bende misschien niet, nee. Maar datgene waar de bende door wordt veroorzaakt zeker wel.

En als je je dat niet kan voorstellen, stel ik voor dat je wat andere reacties leest.

Tenslotte: je kunt ook gewoon thuisblijven.
@rolov: welk onverlaat durft te zeggen dat niemand op een f1 race zit te wachten? wat doe je hier dan? hoe oud ben je? kun je je de laatste f1 race op zandvoort herinneren? zat ook niemand op te wachten? ik ben blij dat ik het weer mee mag maken (als t echt doorgaat). en dat gezeik over infra; ben wel s naar Jerez geweest daar parkeerde men gewoon de auto toen het vaststond en ging lopen de laatste km’s, een beetje de spaanse mentaliteit van “laat maar gaan” maakt veel mogelijk. maar hier moet alles binnen de lijntjes blijven…
@niex: Dan ben ik maar een onverlaat. En ja ik ben een stuk ouder, zo oud zelfs dat ik die laatste F1 races op Zandvoort nog bezocht heb , de F1 al een jaar of 40 volg en vroeger regelmatig bij grote evenementen zoals Italia a Zandvoort op Zandvoort kwam. Juist daarom zit ik er niet op te wachten De aan en afvoerwegen zijn een absolute ramp. Voor de F1 zal heel Zandvoort worden afgesloten heb ik begrepen. Dat wordt dus ( ver) lopen of pendelbussen ? De trein is ook een ramp heb ik me laten vertellen maar daar krijg je me zowiezo voor geen goud in. Kortom ik zal er daarom niet naartoe gaan en zit er dus niet op te wachten… Mand
@seicilindri: ga je toch per boot? Schijnt dat Zandvoort aan de kust ligt…
@monsieurleloure: hmm oproepje zetten . Te koop gevraagd Riva. (We willen wel op stand natuurlijk)
@seicilindri: ehm… je hebt het stukje over aanpassen van de infrastructuur niet gelezen?
@imarinos: 4 miljoen voor het aanpassen van de infrastructuur. Dat is peanuts. Daar leg je een fietspaadje voor aan en dan ben je er doorheen. Bovendien kan je in Zandvoort weinig aanpassen omdat er domweg de ruimte er niet voor is en de toegangswegen naar Zandvoort zelf ook al een bottleneck zijn. Nee, het wordt toch maar de Riva dan….
@seicilindri: dat is sowieso de beste optie… en met een Riva arriveer je ook in stijl.
@seicilindri: Als u plechtig beloofd zich als een heer te kleden en te gedragen mag u bij mij achterop de Vespa(motor) als het zo ver is. Het meest ideale vervoermiddel voor naar het circuit. Overal langs en tussen door. Ondertussen als passagier de exoten in de file bewonderen. De Colombo – pardon, Riva – kan dan thuis blijven ;-)
@stupendo: Kijk, dat is nu eens een kwaliteitsaanbod, waarvoor dank ! Toevallig heb ik ook nog een motor scooter staan , een Lambretta weliswaar maar dit vereist drastische maatregelen. NB , slaat de Colombo op een boot of op de motorisering van een van mijn auto’s waarmee ik eigenlijk zou moeten komen ? 😀
@seicilindri: De Lambretta dient opgeknapt te worden?

Ik doelde overigens op de boot, welke ik nog een tikje chiquer vind dan de Riva (en waarschijnlijk nóg prijziger is). Maar in het geval u een automobiele Colombo bezit, raad ik u aan om de feestelijkheden rondom de heer Verstappen op Zandvoort aan u voorbij te laten gaan en met de Colombo naar Stresa of een ander gelijkaardig oord af te reizen. Dan begeeft u zich aldaar toch in een omgeving, welke wat meer verfijnd is dan het “brood en spelen” van de eens zo mondaine badplaats. Enfin, het aanbod blijft uiteraard staan.
@stupendo: Nee het overgrote deel van mijn verzameling is rijklaar , dus ook de Lambretta en ook de laatste 3 zijn in een afrondende fase.
Ik denk dat je gelijk hebt en ik de eventuele Zandvoort F1 grand Prix beter vanaf een luie zetel in een fijne ambiance op tv kan zien , voor het live geluid hoeven we het al jaren niet meer in het echt te doen…..
@imarinos: als ze die aanpassingen in 1 jaar kunnen doen zou ik zeggen “laat ze alle werken voor Europa beheren” … ach eerst zien en dan geloven..
Is al bekend wanneer de parlementaire enquête naar de Grand Prix wordt ingezet?
@pomoek: Want het parlement heeft hier welk aandeel in?
@reactief: dat horen we dan wel weer….
@pomoek: 2032. Baudet-3, met een beetje pech.
@vaakbenjetebang: Je bedoelt Klavertje-4…?
@jerry: zo’n geluk zal Nederland wel niet kennen.
@mashell: nou als we het dan toch over extremisten hebben dan mag de Jessias er ook wel zijn.
@jerry: Dat zou evenmin heel best zijn voor het land denk ik. Wel een naam die veel beter blijft hangen.
Iedereen per boot naar Zandvoort?
@theblazerunner: landingsvaartuigen
Benieuwd hoe ze dat gaan faciliteren, nu is het 1 grote doffe ellende op een mooie zomer dag qua verkeer.
Assen is absoluut de beste locatie in Nederland, maar ja geen Prins met machtige vriendjes.
@fortunato: behalve een redelijk circuit heeft Assen en hele verre omtrek helemaal niets wat F1 kan trekken.

Alleen al de affiche: “Amsterdam” of “Assen”. Wat denk je zelf?
@dennisdd: stap 1. Bepaal het verzorgingsgebied. Trek een cirkel van driehonderd kilometer om Assen. Ok, heel Nederland en een flink deel van Duitsland. Niet slecht. Trek een cirkel van driehonderd kilometer om Zandvoort. Hmm, heel Nederland en de hele Noordzee. Lastig, houden zeemeerminnen eigenlijk van formule 1?
@fortunato: Assen is een legendarisch motor circuit, daar moeten we trots op zijn, maar de historie w.b.t. F1 ligt in Zandvoort. F1 naar Assen halen is net zo iets als de TT op Zandvoort te willen rijden..
Er gaat in de F1 al veel te veel historie verloren tegenwoordig.

Tuurlijk, de bereikbaarheid is niet geweldig, maar dat is op te lossen en bij sommige andere F1 locaties nog beroerder.

Mocht Zandvoort het niet voor elkaar krijgen…
@fortunato: en welke machtige vriendjes heeft de prins dan waarmee hij de F1 naar Zandvoort haalt?
@rhellema: ik denk dat de prins de telefoonnummers van zowel de koning als de ministerpresident en alle leden van de Bilderberg groep wel heeft.
@mashell: en welke rol hebben die dan in het verhaal?
Kan mij niets schelen, noteer alvast een kaartje voor mij.
@013bas: dacht ik ook. Wat een ellende zal dat worden, ik ga!
@013bas: ik wil alleen mee naar de vrije trainingen, goed?
De race kijk ik wel lekker thuis, potje bier (kost me thuis geen tientje) en een zakkie nootjes er bij. Bijkomend voordeel: ik weet wie er op welke positie rijd, zie alle actie op de hele baan etc.
@013bas: ik ga wel op de motor, scheelt al de helft aan files denk ik
Dat wordt opstoppingen en file rijden. Wanneer het een stranddag is wordt het helemaal chaos.
@quinn: Als je zo snugger bent naar het strand van Zandvoort te gaan op de dag van de race mogen ze je wat mij betreft met een grote katapult met auto en al de zee in schieten.
@mennok: Het omgekeerde is ook waar natuurlijk.
@mennok: zo’n beetje 5 vd 7 gaat gewoon naar het strand daar hoor, trekt zich geen moer aan van die race. Simpelweg omdat dat zelfde klootjesvolk ws niet eens weet wie Max Verstappen is. Die denken dat het een acteur is van de Jumbo Reclame.
@ghost:

Jammer dat je 5 van de 7 wegzet als klootjesvolk.
Zeker wakker geworden door de uil van Minerva?
@ghost: Tja, ik zie het gros van de post-Verstappen-F1-kijkers eerder als klotjesvolk. Het slag mensen dat toch ìets moest om hun innerlijke campingtokkie wat ademruimte te geven, tijdens de barre periode van het Nederlands Elftal.

Alle gekheid op een stokje: een evenement wat vele tienduizenden bezoekers zal gaan trekken op een locatie waar al een permanente trekpleister is die op zich al voor een aardig verkeersinfarct zorgt, is vragen om problemen. Dat getuigt van weinig intelligentie. Het is dan natuurlijk helemaal lachwekkend als voorstanders van dat evenement vervolgens tegen bezoekers van de permanente trekpleister gaan vertellen dat zìj maar een weekendje thuis moeten blijven.

Ik kijk nu al uit naar de storm aan boze reacties vol grammatica-fouten op de diverse sociale media aangaande ‘slechte organisatie en bereikbaarbeid’ na de eerste F1-race op Zandvoort.
@mennok: Hou toch eens op met dat gezeik man, we hebben jarenlang een GP gehad , ook tijdens zomerse dagen, is altijd goed gegaan ,tegenwoordig is het alleen maar meehuilen met de wolven terwijl de meeste van jullie hier nog nooit een GP op Zandvoort hebben meegemaakt, verwende kotertjes!
@toniominestrone: nee zo oud ben ik niet. Ben wel eens op een mooie zomerdag bij een Marlboro Masters evenement geweest. En eerlijk gezegd belooft dat niet veel goeds.
@mennok: inderdaad, wie houdt er nu een grand prix terwijl het mooi strandweer is. Ze zijn niet goed snik.
Zou toch wel gaaf zijn hoor. Ik neem aan/ik mag hopen dat Heineken gewoon riant de portemonnee trekt om het gat in de begroting te kunnen dichten.
@trustmeiamanengineer: heb ik anders niks over gehoord (ik werk er).
@ghost: je denkt dat medewerkers van een sponsor eerder horen dat ze Zandvoort gaan sponseren dan het officieel naar buiten mag komen? Hooguit als je in Heinekens Pentagon zit misschien…
@dennisdd: hahahahaha ik kan het je niet kwalijk nemen dat je niks van mij weet, en ik wil nu zeker niet de internetheld uithangen maar goed, geloof mij maar als ik je bij deze zeg dat hetgeen wat ik daar doe, er alles mee te maken heeft of ergens in wordt geïnvesteerd of niet ✌🏼😉 Voordat het, door jouw betitelde Pentagon, dingen bespreekt wil men inzicht in data/cijfers. Je mag raden wie dat, mede met nog een legertje mensen, aldaar doet. En ja, tuurlijk kan het gebeuren, dat zeg ik niet en mag ik ook niet, enige wat ik wel kan zeggen is dat het er niet is.
@ghost: misschien moet je je zelf niet zo voor schut zetten.

Want dan had je geweten dat als je er ook maar één woord over zou zeggen, juridisch helemaal kapot gemaakt gaat worden en de rest van je leven op camping Oranje kan gaan wonen.
@dennisdd: hahahaha man man man jij bent echt te grappig! Ik ga hier verder ook niet meer op reageren, jij hoeft mij nergens op te attenderen hoor, ik ken mijn non-disclosure agreement beter dan wie ook, heb hem zelf ondertekend. Enige wat jij hier duidelijk aantoont, is dat je niet weet wanneer jij je verlies moet nemen op een bepaald punt. Er waren nog 148 manieren om hierop te reageren en jij kiest ervoor om bijdehand te gaan lopen doen. Succes met je leven, je volhardendheid en koppigheid. Gaat je vast heel ver brengen in het leven ;-) I rest my case..
@ghost & @dennisdd

Discussie is geweldig, maar houd de toon even vriendelijk, aub. Een goed gesprek moeten we zeker niet uit de weg gaan, maar de ondertoon mag wat minder zuur (lees: veel vriendelijker). Bij voorbaat dank, heren!
@willeme: sorry Willem. Helemaal gelijk in. Wilde eigenlijk toch al niet meer erop reageren, leidt toch nergens toe. 😉
@ghost: goh…. deed wel zeer zeker toen je het nieuws las vanochtend ;-)
@ghost: Ja, maar personeel die dag in dag uit heerlijk in de koperen ketel mogen kijken/ruiken die horen niks van wat de directie bedenkt en bespreekt.
@venividivici: haha de typische persoon die ik ook altijd op verjaardagen tegenkom, ooohw je werkt daar, je drinkt zeker de hele dag bier? Je hangt zeker met je neus in de ketel? Je mag zeker toeristen dronken voeren?

Niet het geval. De rest heb ik hier al genoemd. Als mijn andere reactie nog een keer doorkomt…
@ghost: Die is niet doorgekomen zover dus ging automatisch voor het meest smaakvolle oordeel :-) En op een verjaardag gewoon alles bevestigen. Ben je gelijk klaar met die typische personen.
@venividivici: haha misschien wel het beste ja🤪
@ghost: doe ff paar kratten aan autoblog dan
@lekkaah: Nee joh, dat koppijnbier kun je die mannen van AB niet aandoen. Dat komt de artikelen niet ten goede.
@venividivici: dan drink je teveel :)
@trustmeiamanengineer: Heineken stopt jaarlijks 200+ miljoen in de F1. Daarom was de kans al groot dat zij een deel van het budget voor Zandvoort beschikbaar gaan stellen. Daar hebben ze er maar 30 nodig.
@dennisdd: I know ;-) maar niks specifiek over Zandvoort. Ik denk persoonlijk dat je eerder naar Jumbo moet kijken ;-)
@ghost: Als puur Nederlands merk en net als Zandvoort onderdeel van ons erfgoed zou Heineken er goed aan doen hier in te stappen. Het zou gek zijn als ze wel andere circuits sponsoren, maar niet die ‘om de hoek’.
@dennisdd: Heineken en Red Bull op één evenement?
@caprio: misschien is het je niet opgevallen. Maar Heineken is één van de hoofdsponsors van F1…..
@dennisdd: DHL is toch alleen sponsor in vorm als logistiek partner?
@trustmeiamanengineer: Heineken heeft weinig baat bij een sponsoring van een Nederlandse grand prix omdat ze hier 100% naamsbekendheid hebben en Nederland absoluut geen groeimarkt meer is hier..
@rijbewijzer: F1 wordt ook buiten Nederland uitgezonden
Eerst zien, dan geloven.
Ik denk dat ik ga investeren in landingsvaartuigen
Volgens mij heeft nog niemand aan de bereikbaarheid gedacht!
@harrie: Ja wel hoor. Gewoon met de roeiboot.
Ik woon een uurtje van Silverstone vandaan en vorig jaar naar de race geweest. Het blijft toch een feest en de bezoekers gedragen zich ook op weg van en naar het evenement uitstekend. Ik zou het leuk vinden als dat feest ook in Nederland neerstrijkt en zou zeker overwegen te eens te gaan. Ik ben benieuwd.
@sketcher: ik ga bijna ieder jaar met veel plezier naar silverstone ondanks dat het verkeer daar soms ook dramatisch is.
Ik ga vast rijden, ben ik hopelijk op tijd voor de kwali
Allemaal fietsen vanaf hoofddorp. Opgelost
@cloverleaf: Zandvoort is niet eens groot genoeg voor zoveel fietsen 😂😅
@ghost: de hele boulevard (behalve een ambulance strook) kan als fietsenstalling worden ingericht met een paar duizend dranghekken. Hetzelfde halverweg de zeeweg voor de mensen die een plaatsje hebben aan de noordkant (Scheivlak enzo). Verder fietsenstallingen op de kunstgrasvelden van de hockey/voetbal voor de zuidkantbezoekers. Heb je zo 50.000 fietsparkeerplekken. Wordt misschien wel de grootste fiets-propaganda ooit in de wereldgeschiedenis. Jesse ook weer blij.
Ik hoor net op Veronica inside dat zandvoort nu voor vijf jaar vast staat.
@toyotavenray: hoorde het ook. Dook gelijk het internet op maar tot dusver (22:04) geen nieuws topics kunnen vinden.
@toyotavenray: dan is het waar!
Ik hoop dat als dit doorgaat, dat heel Nederland massaal naar Zandvoort komt. Wordt de mooiste Catastrofe ooit in NL’se geschiedenis;

“Ik was om 8 uur vertrokken vanmorgen, tegen het einde van de race was ik er nog niet..”

😂😂😂😂😂
@ghost: kom kom, niet zo negatief joh 😁 lekker op de fiets door de duinen 🚲… of wat met de trein van Heemstede/Haarlem? Ik kom er zeker wel… (van🇨🇭)
@vroom11: was sarcasme Vroompie!
@ghost: jij hebt voor elke oplossing een probleem 😋
@vetnek: why so seriousss?
@ghost: 😋😋😋
Het zou fantastisch zijn, dat gezeur over bereikbaarheid komt mij mijn neus uit. Bij veel voetbalwedstrijden sta je ook lang in de file, zo ook in Monaco en veel andere F1-racelokaties. Het verschil is dat bij voetbalwedstrijden ook veel tuig zit dat problemen maakt waardoor er jaarlijks voor tientallen miljoenen aan politiepersoneel moet worden ingezet, bij Formule 1 is politie vrijwel onnodig, dus dat is een enorm (ook financieel) voordeel.
@grandmasterb: je ziet dat helemaal verkeerd, die twee/drie uur dat alle tuig van de stad in het stadion zit is het veilig op straat. Dan spelen de kinderen veilig op straat, durven de omatjes even naar de pinautomaat. Dat is best wat politie inzet waard.
@mashell: dan vergeet je dat de “echte” hooligans een stadionverbod hebben, dus gewoon buiten rondlopen.
Maar als Spanje vervalt, betekent dat dan ook dat het testen vanaf volgend jaar op een ander circuit gaat plaats vinden?
@rikv99: dat is een andere licentie. Zandvoort heeft al jaren een testlicentie, vandaar dat Max ieder jaar met een F1 auto kan rijden daar.
Man man, weer een miljard commentaren over bereikbaarheid. Ik word er zo moe van. Laten we eens trots zijn dat dit van de grond komt. Ik ga met de auto, fietsendrager achterop, laatste 10 km fietsen door een prachtig gebied!
@houthakker: Trots zijn op wat… hoe we straks wereldwijd voor schut staan met ‘ons’ circuit en ‘onze’ voorzieningen… Niet echt een uithangbord voor Nederland wel?
@gebruikersnaam3: idd, het moet eerst fatsoenlijk worden gemaakt dat circuit. Zou mooi zijn als het mogelijk was dat Assen het in 2020 mag organiseren en vanaf daarna Zandvoort. Heeft Zandvoort de tijd om de boel te fatsoeneren. Is een utopie, weet ik ook wel.
@houthakker: trots op wat?
Trots op dat een Prins & huizenmelker dmv genoeg connecties en valnetten genoeg geld bij elkaar heeft verzameld om een ouderwets vervallen circuit op te kopen en daarop een F1 race wil organiseren? Waarom moeten ‘wij’ daar trots op zijn?
Het is geen prestatie.
En het circuit van Zandvoort is een stukje historie, maar geen uithangbord om nu een F1 race op te doen.
O ja, en dat doen we omdat een Nederlandse Belg dmv geld van pappie en een supermarkt man erg goed is in racen. Hij is zo verwant aan Nederland dat hij nog voordat hij 20 was, is verhuisd naar Monaco (om in een klein appartementje te wonen en GEEN INKOMSTENBELASTING te betalen aan het land waarvoor hij rijdt!). En als dat nog niet genoeg is; als dank kan jij als Trotse Nederlandse fan prima een polo’tje voor 79 euro kopen in zijn fanshop.
Ik kijk met liefde naar een F1, ik kan genieten van zijn acties die op het randje zijn. Maar trots ben ik niet want ik heb helemaal niks met hem gemeen.
@gregorius: Zo veel waarheid in zo weinig regels. Hulde.
Heb t al eerder gezegd: die 4 milj vd de gemeente is het champagnebudget van Monaco. Historie is een mooi iets, maar zolang de motorhome van Lewis niet onder het tunneltje pas, beter doorsparen om het meteen goed te doen.
@drdrift: idd en zou het niet zo zijn dat de 4 miljoen voor al begroot was voor infrastructuur? Dus dat het eigenlijk een ordinaire belastingverhoging is met een hoop geblaat voor de bühne?
Waar kan ik een kaartje kopen? Lekker op de fiets er naar toe!
Zo te lezen gaat er toch niemand… Mooi, meer plek voor mij! ;)
Had eigenlijk nog gehoopt dat het Assen zou worden. Alleen al om die arrogante Michael van Praag van de “onhankelijke” sportraad de mond te snoeren.
Assen heeft verloren, get over it! Wees blij dat er een Dutch GP komt! Assen beter bereikbaar maar beeld technisch en alles eromheen pleit toch echt meer voor Zandvoort. Camera beelden van een laagvliegende heli die vanaf het westen naar de kust vliegt met Amsterdam als backdrop. Oranje 777 van KLM die daarna ff een low pass maakt. Afterparties op het strand. Daar kijkt Liberty naar. Niet of Henk en Ingrid in hun redbull trui 2u in de file moeten staan…

Het was mij om het even waar..
@cloverleaf: ps: Prins B. is en blijft gewoon een lul. Met belastinggeld als start kapitaal huisjes gaan melken is onethisch. Dat hij daar door Opperhoofd Willem of de tweede kamer niet op wordt gewezen / gecorrigeerd is belachelijk. Ze hebben toch een voorbeeld functie die incestueuze Oranjes.
@cloverleaf: Prins B heeft het slim gedaan. Ik kan hem niks kwalijk nemen.
Het is de samenleving die niet meer protesteert: OF Prins-af en iemand goed die financien door laten rekenen en onterecht verkregen voordeel laten belasting OF je geeft die bezittingen aan een goed doel en gaat weer lekker prins zijn.
En helemaal erg: mensen die trots zijn dat een Prins ‘zo goed is’ in zaken doen.
@gregorius: Voor huisjes melken hoef je niet slim te zijn. Als je maar genoeg knaken hebt betaald het zichzelf uit.
Het zou mooi zijn als Assen het in 2020 mag organiseren en dat het vanaf 2021 naar Zandvoort gaat. Heeft Zandvoort even de tijd om die bende te fatsoeneren. Ik ben bang dat er nu marginaal gaat worden geïnvesteerd in het circuit omdat ze toch binnen 8-9 maanden klaar moet zijn. Tenzij ze een heel slavenleger zoals de onbezoedelden klaar hebben staan, gaat ze dat niet lukken. Filerijden op Zandvoort zou wel echt beschamend zijn. Je kunt maar 1x een eerste indruk afgeven.
@por100: ik bedoel filerijden op het circuit … uiteraard
Formule 1 gaat volgend jaar hoe dan ook naar Nederland komen!! Centerparcs Zandvoort is voor 2 weken helemaal afgehuurd door de formule 1 organisatie. Meer info kwa datums gaven ze me niet….. misschien later nog.
Alle mensen die komen moeten dan de auto bij Leiden zetten en met bussen of met de fiets naar het circuit. Alleen mensen met een aparte kaart (waarschijnlijk de duurste) mogen met hun auto Zandvoort in rijden en daar parkeren.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).