Deze kale en coole Land Cruiser kost 150k

Auteur: , 19 Reacties

En het kan nog veel duurder...

De Land Cruiser heeft voor Toyota enorm veel goeds gedaan. Dankzij de Land Cruiser heeft Toyota het imago van enorm betrouwbare auto’s. Natuurlijk, auto’s als de Corolla, Carina en Camry hebben daar ook aan meegeholpen, maar het onverzettelijke karakter van de Land Cruiser heeft de Japanse gigant geen windeieren gelegd. Toen de Land Cruiser net uitkwam, zag men het nog echt als een Jeep/Land Rover kopie, zoals Japanners destijds veel ideën en ontwerpen kopieerden.

Echter, in de loop der jaren is de Land Cruiser uitgegroeid tot een waar icoon. Dermate zelfs, dat we de eerste generatie Land Cruiser (terecht) zien als een klassieker. Zo zien ze dat bij FJ Company ook. Zoals hun naam al een beetje weggeeft, zijn ze gespecialiseerd in het opknappen van Land Cruisers van de FJ generatie. De blauwe FJ op de foto’s is hun laatste project. De restomod-auto’s zijn tegenwoordig een beetje cliché: klassieke looks gecombineerd met opgewaardeerde techniek.

Land Cruiser

Normaal gesproken zien we alleen het ‘na’ effect. Zo niet deze keer! We zien hoe de auto ook is binnengekomen (de beige Land Cruiser, afbeelding boven). De FJ40 tweedeurs ‘Hard-Top’ zag er eigenlijk niet zo heel verkeerd uit. De 36-jarige klassieke Japanner kon er nog prima mee door. Toch werd de auto ingeleverd bij de FJ Company die vervolgens de auto flink onder handen nam en het resultaat was wederom zeer geslaagd.

Er werd een moderne ‘1FZ’-motor ingelepeld. De motor werd voorzien van brandstofinjectie van Haltech en werd gekoppeld aan een handgeschakelde transmissie met vijf voorwaartse verzetten. De voorremmen zijn nu heuse schijven en de Land Cruiser heeft een compleet nieuwe wielophanging. Het is bijna heiligschennis, maar zelfs stuurbekrachtiging werd gemonteerd op de FJ40. Je ziet het er niet aan af, maar deze Land Cruiser is luxer dan ook. Denk aan een deugdelijke geluidsinstallatie, airconditioning en bluetooth. Een stuk luxer dan deze stoere restomod, dus.

FJ Company Land Cruiser

Ook geïnteresseerd in een dergelijke Land Cruiser? Dat is mogelijk, maar gaat wel degelijk geld kosten. Er zijn drie verschillende modellen beschikbaar: Classic (120.000 dollar), Sport (die je op de foto’s ziet, 150.000 dollar) en Signature (200.000 dollar).19 reacties

Toen ik alleen de titel las dacht ik dat het ging om een nieuwe kale Land Cruiser die zo duur was vanwege de Nederlandse belastingen.
@daihatsucuore: Haha 🙂 Die zijn nog veel duurder….
Ach ja, dat is maar €2000 in het jaar aan kosten. Hij gaat nog wel 75 jaar mee..
Doe mij de voor versie maar. Daar war er nog ‘ziel’ in de auto zit. Waar je nog gevoel moet hebben voor techniek om er mee te kunnen rijden en waar je nog zelf wat aan kan doen als hij ooit stuk gaat.
@airc: hahaha.. “ooit stuk gaat”
Geweldige dingen! Met precies zo een op Java de Bromo-vulkaan bezocht. Letterlijke alle drivers die toeristen daarheen brachten hadden er een. Simpel omdat er niks beters is. Om 03.00 met zeker een stuk of vijftig FJ’s de bergen in om de zon op te zien gaan over Bromo. Schitterend!
@tenaci: haha herkenbaar beeld. Worden veel gebruikt voor toeristen. Ook bij de Ijen vulkaan.
@tenaci: heb dezelfde trip gedaan in 2006. Mooie ervaring.
Geweldig wat een mooi eindresultaat, mooie kleur ook!
Nog even en men hangt er de plug-in hybride motor van de Prius erin.
Carina*
Erg tof. Maar ik zou bij TLC langs gaan, van Jonathan Ward.
Een van de weinige auto modellen die een achter-hoekraam heeft. Ik kan zelfs maar twee BEDENKEN. Landcruiser 40 series en de VW T1 sambabus. Beide modellen staan in mijn top tien van coolste auto’s ooit. En terecht, want hoekraampjes zijn episch.
@appeltaartislekker: bedenken* zonder hoofdletters, mijn oprechte excuses.
@appeltaartislekker: zo uit het blote bolletje kom ik ook slechts op die twee. Wellicht nog de AMC Pacer. De achterste zijruiten lopen iets om het hoekje.
@appeltaartislekker: Defender pickup versies.
Die buizen achterin daar heb ik een jeugdtrauma van. Hoe vaak ik me daar wel niet aan gestoten heb op Afrikaanse zandwegen….

Dan te bedenken dat je daar in 90% van de gevallen met een comfortabele Peugeot ook prima uit de voeten kwam.
Hoe gaaf t ook is, ik doe toch liever een FJ40 voor erbij en een gewone LC/LC Prado/GX/LX voor de alledaagse ritten. Moet vast wel te doen zijn.
Ik heb van deze de BJ45 gehad, de lange dichte versie met een simpele diesel.
Erg goed gebouwde wagens, heel betrouwbaar en simpel om aan te werken.
We zijn er een jaar mee op reis geweest.
Ik kan dit soort conversies erg waarderen. De looks van vroegâhh maar met fatsoenlijke techniek onderhuids zodat het ook goed rijdt. Zeker voor lui zoals ik die niks geven om sleutelen of de ‘charme’ van de nukken die een oldtimer met zich meebrengt, maar wel de looks van vroeger erg waarderen is dit een ideale (maar prijzige) oplossing.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).