Dit is de Superb die je wil hebben

Auteur: , 39 Reacties

Het leven bestaat uit compromissen. Dit compromis is absoluut niet verkeerd.

De Skoda Superb is een waanzinnig succesnummer voor Skoda. In een marktsegment waar echt zware klappen vallen, weet de gigantische Tsjech goed weerstand te bieden tegen de concurrentie.

Bij de eerste gelekte foto’s over de nieuwe Superb was duidelijk dat Skoda niet te veel ging tornen aan het design van de auto. Sommige mensen interpreteren de Skoda Superb als saai. Het is bewust een verstandige auto zonder te veel tierlantijntjes. Het is vooral een auto die heel erg goed doet wat ‘ie moet doen: ruim, veilig en relatief betaalbaar. Niet direct echt punten waarvan het bloed sneller gaat stromen bij de gemiddelde petrolhead. Maar het is natuurlijk ook welke uitvoering je kiest. Een beige Superb 1.6 TDI Greenline is het ene uiterste, maar de auto die je op deze foto’s ziet mag er absoluut zijn.

Skoda Superb Combi Sportline '19

Het is namelijk een Super Combi 2.0 TSI 4×4 Sportline. Zie het een beetje als de Volvo 850 T5 anno 2019. Ruim en comfortabel voor het gezin en representatief genoeg voor de baas. Maar ook leuk genoeg voor papa: de auto smoelt namelijk absoluut niet verkeerd. Wat heet: het is best een dikke auto geworden. Net als de gewone gefacelifte Superb zijn de koplampen een stukje platter, wat de auto een ‘scherpere’ blik geeft. Voor de gelegenheid is een hele hoop chroomwerk in het zwart uitgevoerd. Het interieur is relatief sober, doch smaakvol. Grote sportstoelen, riante uitrusting en lekker veel leder en alcantara. Gewoon keurig.

Skoda Superb Combi Sportline '19

De leukste Superb van allemaal heeft een 2.0 TSI motor in het vooronder met 272 pk. Het is de motor uit de Golf R en Audi S3. In die auto’s levert het blok aanzienlijk meer vermogen (300 pk) en dan zijn die twee ook nog eens makkelijk te tunen naar meer. Dus met die 2.0 TSI heb je een beetje reserve. Mocht je overigens per se Sportline looks willen met een minder dikke motor, kan dat overigens ook. Ook de 1.4 PHEV kan als Sportline besteld worden. Maar wil je die 272 pk, dan zit je automatisch vast aan de Sportline. Wellicht dat de superluxe Laurin & Klement later nog volgt. De Superb Sportline komt er als hatchback (géén sedan) en als Combi.39 reacties

Ventilatieroosters boven het scherm, dat is ouderwets..
@flutterby: waar had je ze dan graag gezien, aan de voeten van de achter passagiers?
@johnwaters: onder het scherm zoals elk ander merk dat wél met zijn tijd mee gaat en het scherm in gezichtsveld wilt hebben en niet op de plek waar de radio vroeger zat, omdat de radio daar vroeger zat.
@flutterby: Als ze dat doen kunnen ze Audi meteen opdoeken.
geen manueel…bye bye rijplezier
@jantje_555: Daar hoef je deze auto volgens mij sowieso niet voor te kopen. Het is een praktische, snelle gezinswagen. Geen hothatch.
@jantje_555: Tsja. Dat was bij de vorige Sportline 2.0 TSI ook al het geval. Het is ook niet echt een sportsedan. Daarbij denk ik dat de DSG redelijk goed bij het karakter van de auto past. De handbak in de Superb (bij de kleinere motoren) is niet bijzonder straf of sportief, dus op zich geen verkeerde zaak dat je een automaat hebt.
@Jantje_555: ik snap dit soort reacties niet. Behalve op een dagje circuit rijden, haal ik echt 0 plezier uit het roeren in een handbak. Op de openbare weg wil je toch vooral comfort, en daar helpt zo’n DSG prima bij. Schakelt ook nog eens sneller dan ik ooit zou kunnen.
@sirprize: wat zeg jij nou? Dit is autoblog hoor! Iedereen hier heeft een supercar met handbak..
@vtechlover: ohja, shit. Vergeten.
@sirprize: Dan rijdt je de verkeerde auto’s…
@johnhert: de openbare weg is geen circuit.
Wat een geleuter over manual. Heb je dan meer rijplezier? Ik durf het te betwijfelen!
@scrmeagle: Ja! Schakelen is een van de leukste aspecten van autorijden.
@posthumus: jij woont dan blijkbaar niet in de buurt vd maatschappij.
@posthumus: Ik ben toch aardig blij met m’n automaat en hou wel van een potje sturen. Extra plezier van een handbak weegt niet op tegen de ellende die je er van hebt als je bijna elke dag in de file staat..
@posthumus: voor leuk rijden heb ik een motor, als mijn auto met automaat leverbaar was geweest had ik daar zeker voor geopteerd.
Mooi ding. Zal je van de baas ook een rode mogen leasen?
@dutchdriftking: In het stuk staat dat hij voor de baas is, dus lijkt me geen probleem.
@kareljansen: Er staat representatief genoeg voor de baas, ik vermoed dus dat daarmee bedoeld wordt dat je baas akkoord gaat met deze auto als keuze bij de nieuwe leaseauto. Natuurlijk kan het ook representatief als baas richting de klanten zijn (dat is de auto sowieso) het is maar hoe je het uitlegt.
@dutchdriftking: ha, ik las hem inderdaad anders!
@dutchdriftking: geen signaal kleuren bij ons, metallic al must .. en onze regeling is bijzonder ruim en flexibel.
@bischero: waarom dan in godesnaam? Vind daar niks flexibels aan!
@maarten_zoutendijk: voor jou en mij niet. Maar als ik nou van een goudgele Alfa houd, en jij een fan van rood op BMW bent, wordt het echt een HR thema om je nog een lijk 2,5 te laten oprijden waar je iedere dag met tegenzin in stapt omdat een collega weggaat of jij net in dienst komt.
Dan kunnen we allebei beter leven met een zwart exemplaar van het een of andere merk dan én een ‘verkeerd’ merk én een ‘verkeerde’ kleur. Afkopen van contracten is geen stuivertjes werk, dus geen optie.

Maar aangezien ik vrij ben in merk/model/type/motorisering/uitrusting/opties vind ik het een heel flexibele regeling.
@bischero: bij onze is de keuze vrij, maar als je afwijkt van wat normaal is mag er een handtekening bij dat je hem meeneemt als je weggaat.
@flutterby: wat per saldo geen hond doet (of je werkt in de ICT sector waar ze alles doen om je binnen te krijgen). Veel werkgevers nemen geen vreemd-leasemaatschappij-auto’s over en privé lappen wat de baas moet lappen dat heeft 98% van de loonslaven niet over om voor dat hok te betalen.

Maar: good for you 😃
@dutchdriftking:
Bij ons mag je alle kleuren nemen die de fabriek aanbiedt.
@sabrerator: de Flexa fabriek?
Ik wil helemaal geen Superb
@rutgerg: Of in het algemeen een Skoda
@f40racer: exact🙈
Skoda zit niet in het merkenaanbod. Niet dat ik deze zou willen rijden, maar het scheelt een mail naar wagenparkbeheer!
@roesplace: hoezo niet, wat is er mis met Skoda? Is toch geen vaag incourant merk..
@maarten_zoutendijk: je typt een A teveel. Tis een vag incourant merk ;-)
Lekkere vakantieknaller
Super…Burb!! Pardon
Is dit weer een verkapte advertorial..? Anyway, zo wil ik ‘m helemaal niet hebben. Een comfortabele, chique auto wil ik niet met zwarte accenten en zogenaamde sportieve details
52k in België zonder korting. Nice!
Hij heeft in ieder geval alvast de grille van de M8, sportiever gaat het niet worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).