FIA maakt de F1-kalender voor 2019 bekend

Auteur: , 16 Reacties

Zijn er al nieuwe locaties te vinden?

F1 designs

Het is elk jaar weer afwachten welke locaties er op de planning staan voor de Formule 1. Er is veel animo om nieuwe landen op de kalender te krijgen, om plekjes op te vullen voor landen die de kalender juist verlaten. Er zijn daarom veel speculaties gaande over nieuwe F1-locaties. Naar verluidt zijn er op veel plekken momenteel FIA-mannen potentiële circuits aan het keuren.

Daarbij lijkt het alsof er een GP van Nederland aan zit te komen. Leuk, als thuiswedstrijd voor Max Verstappen, al vinden velen dat Spa dat eigenlijk al is. Nu nog even kiezen tussen Zandvoort of Assen, maar als dat al goedgekeurd wordt, is 2020 het vroegst dat de GP van NL er komt. Tevens worden voor 2020 de GP’s van Vietnam en Miami in de geruchtenmolen gestopt.

2020 is echter pas over twee jaar, dus er moet eerst nog een volledig jaar F1 tussen zitten. Het seizoen van 2019 is het seizoen van de grote stoelendans. Momenteel zijn er maar twee teams die bevestigd hebben dat ze met exact dezelfde rijders aan de grid verschijnen. Het overzicht van de momenteel bevestigde rijders staat onder dit artikel. Wellicht om na deze stoelendans de sport nog een beetje hetzelfde te houden, is de grid voor 2019 vrijwel niet veranderd. Dat was al bekend, maar niet bevestigd. Dus bij deze.

F1 kalender 2019

Geen nieuwe locaties of landen die de stekker eruit trekken: de enige verandering is het omwisselen van de GP van de VS en de GP van Mexico. Tevens wordt de Triple Header er dit jaar niet in verwerkt. In 2018 waren de GP-weekenden van Frankrijk, Oostenrijk en Engeland verdeeld over drie opeenvolgende weken. Daardoor werden de roadtrip-vaardigheden van de teams tot de limiet getest, terwijl ze andere dingen hadden om te testen. Dit jaar vallen de GP’s van Frankrijk en Oostenrijk wel achter elkaar, maar met een bufferweek voor Engeland.16 reacties

Leuk dat Nederland erop staat, eindelijk een NL GP *droomt verder*
30 juni het Nederlandse volksfeest
@lekkerlinksrijden: koningsdag 2
@lekkerlinksrijden: Wie weet. Dat zal helemaal aan Honda liggen
Blijf het raar vinden dat ze tussen de GP’s van Monaco en Frankrijk eerst nog een trip naar Canada inplannen. Het zou veel logischer zijn om dat bijvoorbeeld na Mexico en de VS in te plannen.
@RRRobert: Die logica vat ik ook niet echt. Wel 6 cilinder turbo blokjes in die F1 wagens proppen van ‘ow ow wat denken we groen’, maar vervolgens lekker extra op en neer blijven vliegen en vrachtwagentransporten met de hele handel.
@venividivici: precies dat
@venividivici: en dan nog het kostenaspect. Twee keer extra je auto’s en materialen over de Atlantische Oceaan heen transporteren kost serieus geld. Voor sommige meer armlastige teams een uitgave waarvan ze het bepaald niet erg zouden vinden om deze te skippen.
@rrrobert: maar zouden de teams niet evengoed als ze twee opeenvolgende races in de Amerika’s hebben evengoed tussendoor alle zooi en mensen naar het hoofdkantoor vliegen om zich optimaal te kunnen prepareren op de volgende race?
@mashell: zeker niet, alle teams zijn nu al in amerika (red bull heeft bijvoorbeeld dat leuke filmpje met verstappen geschoten), rijders en teambazen vieren daar nu een weekje vakantie. ander personeel komt volgende week aanfluiten.

hamilton zal wel weer op de bahama’s zitten.
@venividivici: Serieus? Dat snap je echt niet?
@RRRobert: exact wat ik elk jaar ook denk
Ik hoop echt dat de Formule 1 met z’n tengels van Assen afblijft. Laat ze lekker Zandvoort aanpakken
@jaribombarie: nu verdiend Zandvoort een grote opknapbeurt. Langere baan, meer tribunes, meer geluidsdagen, betere loopwegen, meer parkeerplaatsen. Eigenlijk gewoon een nieuw circuit ergens in Flevoland.
Maar Assen verdiend ook meer. Het is nu vooral een motorcircuit. Dat is wel wat beperkt voor iets wat toch ons mooiste circuit is.
@mashell: Charly Whitning heeft vorige maand een bezoek gebracht aan Zandvoort, de baan kon volgens hem met kleine aanpassingen geschikt gemaakt worden voor de F1, faciliteiten rondom het circuit is een ander verhaal maar de baan opzich is okay.
Het interesseert me eigenlijk geen drol of er wel of geen race in Nederland gereden gaat worden. Zo lang het maar niet ten koste gaat van de ‘iconische’ banen die nu op de kalender staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).