Krijgt Tesla een concurrent uit eigen land?

Auteur: , 22 Reacties

Dit kan een interessant dingetje worden.

Cadillac Escala '16

Cadillac, het standaardvervoer voor Joodse omaatjes in Florida. Het merk was ooit een van de meest prestigieuze merken in de geschiedenis van de automobiel. Helaas is Cadillac enorm afgegleden. Dat begon in de jaren ’80: vierkante, generieke slagschepen met weinig uitstraling en nog minder vermogen. De teloorgang van het merk is te lezen in deze special over 10 generaties van de Eldorado.

Cadillac Model Range '91

Aan het begin van het millennium sloeg General Motors terug met ‘het nieuwe Cadillac’. De CTS mocht de spits afbijten: een rank gestileerde sedan met daadwerkelijk een wegligging. Sindsdien vond Cadillac zijn Mojo terug en kwam het met spraakmakende auto’s zoals de STS, XLR, SRX en SRV. Die laatste is een slechte en zelfverzonnen grap.

Cadillac Model Range '06

De huidige generatie Cadillacs zijn niet perfect, zoals de CT6, maar zeker de moeite waard. Het zal ongetwijfeld een goede occasion zijn over 10 jaar, maar daar zit Cadillac natuurlijk niet op te wachten. Zelfs nieuwe merken als Tesla doen het op dit moment erg goed in het premium segment en dat moet pijn doen. Maar er is hoop, want volgens Reuters komt Cadillac met een Tesla concurrent.

Cadillac ELR '16

General Motors introduceert namelijk het BEV3 platform. Dat is een compleet nieuwe platform voor, je raadt het al, elektrische auto’s. Volgens diverse bronnen wordt het nieuwe platform gebruikt voor een Cadillac. Of het een concurrent wordt voor de Model S, Model X of Model 3 is niet duidelijk. Wat wel duidelijk is, is dat Cadillac de vaandeldrager gaat worden qua elektrische voertuigen. Het zal niet de eerste Cadillac worden met een elektrische motor. Van 2013 tot 2016 stond de veel te dure ELR Plugin Hybride (afbeelding boven) in de showrooms. Dankzij die hoge prijs was de auto een fiasco. Hopelijk zetten ze de Escala Concept (afbeeling onder) op het BEV3 platform. Het is de bedoeling dat de elektrische Cadillac in 2021 gelanceerd wordt.

Cadillac Escala Concept '16

UPDATE: er is inmiddels meer bekend, klik verder voor alle info over de nieuwe elektrische Cadillac.22 reacties

Wellicht is het iets om de Escalade als EV uit te brengen? van de 150k caddy’s die men jaarlijks verkoopt zijn er 25k escalades (aldus google)
@b00g1e: d’r was eerder al een hybride Escalade van t vorige model. Maar dat was geloof ik geen succes.
@toyotafortuner: Dat hybride sloeg op de ruitenwissermotor bij het vorige model…
@hight96: klopt, daar hadden ze een 1.6 4 cilinder achter gekoppeld in combinatie met een regensensor. Op zich werkte het systeem wel redelijk alleen wilde de wisser nog wel eens schoksgewijs over de voorruit gaan. Testen met een 6 cilinder (in verband met de meer rustige verbranding) werden wel positief bevonden echter werd het te krap in het dashboardkastje waardoor onderhoudsboekjes naar de koffer zouden moeten verhuizen. Nadat dit bekend werd bij de Escalade rijders leverde dit heftige protesten aan het adres van Cadillac heeft de directie besloten om het project voorlopig in de koelkast te zetten. De verwachting is dat Trump een noodtoestand uit zal roepen om de ontwikkeling nieuw leven in te blazen alleen dit lijken nog geruchten en vooralsnog fake nieuws te zijn.
@rhellema: Zo jij hebt een beste maandagochtend! ;)
@hight96: ja inderdaad, ik klaag zeker niet😁👍🏻
@B00G1E: dat doet Rivian al min of meer. Vandaag op YouTube iets gekeken van Fully Charged en ik was onder de indruk van wat Rivian te bieden heeft.
Onderste afbeelding deed me denken aan de jaguar xj
@millemiglia: Ja, die concepts van Cadillac zijn, zeker de laatste jaren, fantastisch mooi. Zo ook deze!
Hé, gaat die Cadillac overstag? (of gewoon door de bocht….)
@frank2b: Als er V achter het type nr staat gaat deze gewoon de bocht om hoor!
Altijd weer de toekomstplannen van anderen als concurrent van Tesla. Intussen rijden zij al jaren op de weg. En verzamelen ze waardevolle data. Ik zie nog altijd geen ModelS concurrent, wat wel tijd wordt.
@chrism: #Lucidair
Een linkje naar Stevie. Ik vind m leuk.
Die escala is een beauty, laat ze die maar ongewijzigd in productie nemen. Misschien dat dan de flair weer terugkomt..
Al jaren horen we over de ‘Tesla-killers’, maar tot nu toe hebben de nieuwe telgen (Audi en Jaguar) problemen met de auto’s (vooral Jaguar met de iPace), kunnen nog niet snelladen, bereik valt tegen, geen accu’s te verkrijgen omdat ze deze extern inkopen etc. Niks kan op elektrisch vlak maar enigszins meten met Tesla.
@stfu:
Maar het verschil wordt met de dag kleiner. Ik denk dat Elon minder goed slaapt sinds de prestaties van de Porsche Taycan bekend zijn geworden
@bennyweisz: tot nu toe is geen verschil een dag kleiner geworden. Tesla zit ook niet stil.
@bennyweisz: Enige wat meneer Musk dan denkt is: Mission Accomplished!
Want hij wil juist concurrentie en de autowereld over krijgen om geheel elektrisch te gaan.
@stfu: Tesla heeft dan ook jaren voorsprong. Maar de fabrikanten hebben de know-how, de budgetten en inmiddels ook de drijfveer om dat razendsnel in te lopen. Gezien de enorme hoeveelheid iPace die je in Nederland ziet rijden is er nu al iets wat deze voor sommige mensen aantrekkelijker maakt dan een Tesla. Persoonlijk vind ik de e-Tron en de Mercedes EQ ook al interessante wagens.
Wow, wat is die Escala schitterend!
Het ziet er in ieder geval schitterend uit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).