Verstappen beleeft matige start GP Spanje

Auteur: , 19 Reacties

Beter nu dan in de race, toch?

Red Bull RB15 '19

De GP van Spanje zal altijd een bijzondere plaats hebben voor velen. Sinds die race kwam iedereen erachter dat ze een waanzinnig grote Formule 1 fan zijn.

De winst van Max Verstappen was een verrassing voor iedereen. Natuurlijk hielpen Rosberg en Hamilton de toen nog piepjonge Nederlander in het zadel, maar toch. De layout van de baan van Barcelona ligt de Red Bull meer dan de eerste vier circuits van de kalender.

Voorlopig gaat het niet al te soepel met de Red Bull op Barcelona-Catalunya. In de eerste vrije training vanochtend kreeg de Honda-krachtbron van Verstappen te maken met een olielekkage. Honda was al van plan om de ‘Spec-1’ motor morgen te vervangen voor de ‘Spec-2’, maar dat gebeurde al na de lekkage bij de eerste vrij training. Hieronder zie je wat de tijden zijn:

Barcelone 2019 FP1 '19

In de tweede vrije training ging het wel beter, maar is duidelijk te zien dat de Red Bull ernstig tekort komt. De geplande updates werken nog niet helemaal, iets dat zelfs ras-optimist Helmut Marko beaamt. De voormalig teamgenoot van Gijs van Lennep heeft lange tijd volgehouden dat Red Bull vanaf de GP van Spanje om de knikkers mee kan strijden. Tegelijkertijd heeft Mercedes ook de nodige updates voor hun auto, waardoor ze sneller dan iedereen zijn. Goh. Die zag niemand aankomen. Hieronder zie je de uitslag van FP2:

GP Spanje FP2 '19

Meer lezen? Check hier alle tijden en de rest dat je moet weten over de GP van Spanje 2019.19 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Bedoelde Helmut niet Barcelona 2020
Ik ben altijd erg optimistisch, echter begin ik me steeds meer zorgen te maken zolang het dit type auto met de V6 turbo blijft dat Redbull helaas altijd team 3 zal blijven.
Merc en Ferrari hebben het gewoon stukken beter in orde met een bak meer vermogen en betere aero. Ik hoop dat Max bij Ferrari of Mercedes kan tekenen, bij Redbull zal het denk ik niet meer gaan lukken, al hoop ik het van harte ik denk wel dat het het meest sympathieke team is op de Grid.
@tfsi: Ik had dat gevoel ook na FP2. Het tweede helft van het jaar is altijd beter voor RB. Maar zoals het er nu voorstaat worden overwinning erg lastig en die heb je wel nodig.
@tfsi: wat doet iedereen nu alweer treurig? Hoeveel punten had RB vorig jaar na een paar races? Vergis je niet; als Hamilton of Bottas een keer uitvallen kan je meteen een inhaalslag slaan. Dat gebeurde vorig jaar ook. Het seizoen is nog lang.
@stefje: Hamilton viel vorig jaar alleen in Oostenrijk uit. Verder won hij na Oostenrijk 8x, werd hij 3x 2e, 1x 3e en 1x 4e.

Ik snap dat je het positief wilt zijn. Maar na vandaag kan je er vanuit gaan dat een Mercedes coureur wederom kampioen zal worden. Net zoals de 5 voorgaande jaren.

Daar mogen de Nederlandse fans best treurig over zijn. Oneerlijk is het overigens niet imo. Moeten de andere teams maar beter hun best doen.
Bijna een seconde en de eeuwige 5de kwali. Hoop dat ze het morgen beter doen, Mercedes is weer boven alles verheven …
Benz powerrπŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻πŸ’ͺ🏻
@Dickie: Benz$$$$ πŸ˜‰
De Renault’s doen het ook helemaal top, zijn lekker op dreef.
Dat wordt een pijnlijk dominant Mercedes seizoen
@maarten020: maar dat wisten we toch al?
WaAr zijn de beste odds voor het geval dat onze Max wint?
@steelfighter: Die zijn op Zandvoort. Op de kartbaan. In 2034.
@steelfighter: “Onze”? U heeft aandelen?
@steelfighter: never nooit niet, hij mag blij zijn met een plaats in de top 10, zoals hij er nu voor staat.
Barcelona wordt toch een beetje een lakmoesproef. Wordt het seizoen alsnog spannender omdat andere renstallen dan Merc en Ferrari zich ook snel betonen? Heb er een hard hoofd in. Nu al wedden, dat Max blij mag zijn als ie eind 2019 eindigt als 3de of 4de?
@ericd: Dat gaat hij niet worden, zo als de zeker er nu voor staan.
Slechts de 7de tijd in FP3 op een seconde van Hamilton.
De upgrades werken niet of de upgrades van de concurrentie werken veel beter.
Zoals de zaken er nu voor staan.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).