Vier keer raden wie nog een tijdje mag brommen

Auteur: , 19 Reacties

1. Jeffrey Lebowski 2. Walter Sobchak 3. Donald Kerabatsos 4. De man op de foto.

Carlos Ghosn

Er zijn van die figuren in de autoindustrie die een legendarische status hebben verkregen. Echter, ze hebben hun complete nalatenschap te grabbel gegooid. Terwijl iedereen Sergio Marchionne aankeek vanwege zijn bijzondere manier van leiding geven, waren ‘de brave jongetjes’ dat dus overduidelijk niet. Niet dat Marchionne overigens ergens voor veroordeeld is, maar het is wel opmerkelijk dat het juist degenen zijn van wie je het niet zou verwachten. Denk aan Martin Winterkorn bij Volkswagen (#dieselgate), Wendelin Wiedeking (Porsche) en nu dus ook Carlos Ghosn.

Ghosn was mede verantwoordelijk voor de alliantie tussen Renault en Nissan, dat beide merken (plus Mitsubishi) absoluut geen windeieren heeft gelegd. De synergie die hij wist op te wekken tussen beide merken, zorgden voor veel financiële voorspoed. Ook voor Ghosn zelf. Zoals Youp van ’t Hek zou zeggen: die man kan niet meer lachen van de kwartjes. Op dit moment zit hij echter niet in een van zijn luxe huizen, maar in een cel, die volgens Reuters niet groter is dan 5 vierkante meter.

De beschuldigingen die Ghosn boven het hoofd hangen zijn niet mis. Hij wordt beschuldigd van financiële misdaad, waaronder het niet opgeven van 42 miljoen euro aan inkomsten. Ook wordt hij ervan beschuldigd gelden van het bedrijf voor privé doeleinden te hebben gebruikt. Dat hield niet op bij een copieuze lunch bij Chez Lulu, maar ook het renoveren van zijn huizen in Libanon en Brazilië.

Echter, volgens Carlos Ghosn is Carlos Ghosn onschuldig. Toch is het veilig om te zeggen dat de carrière van deze man tot een einde is gekomen. Het opvallende feit is dat Ghosn vastzit, terwijl er nog geen officiële aanklacht door de Japanse autoriteiten is ingediend. Dat is vreemd, want zijn arrestatie is breeduit in de media uitgemeten. Naar het schijnt heeft dat te maken met het Japanse rechtssysteem. In Japan heeft een verdachte niet dezelfde rechten zoals deze zou hebben in Europa of de Verenigde Staten. Vandaag is bekend gemaakt dat Ghosn nog zeker 10 dagen vast blijft zitten in zijn cel. In zijn cel mag hij 8 uur per dag slapen en op een halfuurtje beweging na zal hij daar moeten blijven brommen. Mocht Ghosn veroordeeld worden, hangt hem een gevangenisstraf van 10 jaar boven het hoofd.19 reacties

5 Joran van der Sloot.
@desjonnies: Lincoln
@fmgarcia: Sneu
@yipikaye: Na, fmgarcia praat over Lincoln’s mooie Puch.
@desjonnies: die vraagt transfer aan en krijgt wegens de onhumane omstandigheden in Peru een pardon en mag zo naar buiten lopen.
@peug206: …waarna de VS direct een arrestatiebevel uitvaardigen en Joran bij de ambassade van Ecuador in Londen asiel aanvraagt, en de rest van zijn miserabele leven kan klaverjassen met Assange.
@tymo: ik help het je hopen. Al zou het beste zijn dat ie gewoon binnen blijft.
Met zoveel geld is de vogel snel gevlogen, ik geef ze geen ongelijk
Een kok van Red Sun?
Ik hoorde op de radio dat er ook stemmen zijn die zeggen dat ‘tegenstanders’ binnen het concern hem erbij hebben gelapt, vanwege plannen voor verregaande samenwerkingen tussen de al samenwerkende automerken
@pindakoning: hij wilde renault en nissan laten fuseren en daarom hebben ze bij 1 van de bedrijven tegenstand gevonden en deze personen hebben dit op hun geweten.
Dus toch. Mr. Bean. You son of a b*tch.
Leaf mr. Ghosn, please Leaf
Naai streek van een overheid die er belang bij heeft ..
ligt er wel heeeeeel dik bovenop ..
That’s like your opinion man
@baklava: I see what you did there ;-).

Far out, man!
42 miljoen,10 jaar zitten.Da’s dus 4,2 miljoen per jaar.Wat verdien jij? Haha
@alfarobert: Ik neem aan dat er ook de nodige terugbetalingen en boetes aan een veroordeling kleven.
Pomoek, he’s a pederast man.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).