Volvo wil Mercedes en BMW achterna met SUV-Coupé?

Auteur: , 23 Reacties

You were the chosen one!

Volvo spoedig Mercedes en BMW achterna met SUV-Coupé

De bejubelde veelvuldig bekritiseerde SUV-coupés beginnen aardig vertegenwoordigd te worden op de markt. Met name in Duitsland is het goed raak, daar Mercedes en BMW respectievelijk de GLC Coupé en de nieuwe X4 aan de man proberen te brengen. Nu blijkt dat de wagens relatief goed verkopen, begint het op de markt brengen van een dergelijke wagen voor meerdere fabrikanten aantrekkelijk te klinken.

Zo heeft vicepresident Lex Kerssemakers van Volvo tegenover het Britse AutoExpress laten weten dat het merk overweegt eenzelfde richting in te slaan, mocht de tijd rijp zijn. Volvo heeft momenteel al een ruim aanbod aan SUV’s, van redelijk compact tot flink groot. Na de XC90 en XC60 kregen we recentelijk nog de kleinere XC40 voor de kiezen.

In hetzelfde gesprek geeft Kerssemakers aan dat Volvo niet per se staat te springen om haar huidige gamma verder uit te breiden met allerlei ongebruikelijke auto’s, maar dat het eerder mikt op een uitdieping van de markten waarin ze zich momenteel bevinden. Dit betekent eveneens dat we niet alleen een nieuwe S60 kunnen verwachten, maar ook een nieuwe V40.

De woorden van Kerssemakers worden kracht bijgezet door het feit dat Volvo recentelijk de XC50 naam heeft vastgelegd, wat wijst op een mogelijke uitbreiding van haar modellengamma. Hoewel Lex aangeeft dat Volvo allereerst wil zorgen dat al haar modellen een elektrische variant hebben, is het goed mogelijk dat de SUV-coupé zo snel als 2020 op de markt komt.

Beeld: Volvo XC Coupé Concept23 reacties

Aangezien het design niet verrassend zal zijn…
@porschepdk: ik geef je een plusje
Wellicht kan Volvo er wat moois van maken.
Wat zinloos. Ze kunnen zich beter richten op het bouwen van een efficiënte 6-cilinder. Dat is tenminste leuk.
@jippie: maar dat verkoopt niet, dus niet slim.
Iedereen is tegenwoordig te lui (te oud?) om even door de knieën te gaan om
z’n kont in een echt mooie coupé te laten zakken. Ik kan echt geen ander bestaansrecht voor dit type auto bedenken.
@jorden: met het risico dat ik enorm generaliseer: het ‘volk’ dat een SUV-coupé koopt kun je vergelijken met de pestkoppen uit je middelbare schooltijd. Het zijn de jongens die erbij willen horen, stoer willen doen bij hun vriendjes, anderen kleineren om zichzelf beter te voelen en hun onzekerheid te verbergen, kortom: arrogant neerkijken op de rest. Dan moet je natuurlijk wel een auto hebben die boven de rest uitsteekt, maar niet een gewone suffe SUV waar ook huismoeders in rijden, nee, dan een onpraktische SUV-coupé zodat iedereen naar je kijkt en jij met donkere zonnebril kunt denken “kijk mij eens!”.
Allemaal compensatiegedrag voor de dodelijke combinatie: onzekerheid+wansmaak+te veel geld.
@Henk_he:

Kleineerders kleineren.

Nee, jij komt er wel!
@radeox: thanks!
@Henk_he: of jaloezie, ja dat zal het zijn! ;)
Vergeet de Volvo’s V90CC en V60CC niet, die vullen ook al dat nisje.
@bluesbrother: nisje? zijn het miniatuurauto’s? Oh, je bedoelt *niche! 😉
@Henk_he: zit eens niet zo te pesten, jij hebt zeker ook zo’n SUV coupe 😀
@porker: hahaha… touché! Nee, maar wel een Volvo
@henk_he: bedankt henk, hoop dat jij er blij van wordt.
@bluesbrother:

Bedoel je niet XC ;) De X staat voor Cross namelijk.
@jack_abarth: beste Jack, als ik zeg appels bedoel ik geen peren..
neem eerst even een kijkje op https://www.volvocars.com/nl?utm_source=bing&utm_medium=cpc&utm_campaign=NL%20%7C%20nl%20%7C%20BK%20%7C%20Pure%20Brand%20%7C%20Corporate-h%20%7C%20EXA&utm_term=volvo&utm_content=Volvo
dan zie je duidelijk de xc60 / v60 en v60cc idem voor de xc90 / v90 en v90cc
Volvo’s design is wel on-point sinds de V90. Nu ontbreekt het echter nog aan een sexy motorgeluid. eindelijk een V40 Polestar please?
@occasiefapper: Polestar maakt tegenwoordig eigen auto’s… Maar de V40 Polestar bestaat al, helaas met een door Polestar getunede 4-cilinder met 320pk.
https://images.cdn.autocar.co.uk/sites/autocar.co.uk/files/styles/gallery_slide/public/images/car-reviews/first-drives/legacy/volvo-polestar-v40-1.jpg
@occasiefapper: zonder 6 cilinders blijft het een saaie sound, Polestar of niet…
Geen fan van SUV coupé’s. Eigenlijk vind ik ze allemaal lelijk. Als ik ze zie moet ik altijd aan tractoren denken. Zeker de Mercedes variant. Maar ik heb er vertrouwen in dat als Volvo het doet er best iets moois uit kan komen. Kijk maar naar die XC Coupé Concept.
Als ze dan eerst opnieuw beginnen met het bouwen van fatsoenlijke motoren..
Kom nou maar met een nieuwe C30, is veel leuker!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).