Welke 8 Series komen er nog meer?

Auteur: , 24 Reacties

Net vers van de pers, dus het speculeren kan gaan beginnen!

BMW 8 Serie Cabriolet

Het is een beetje de standaard geworden. Een fabrikant laat via spyshots, camouflagebeelden, detailfoto’s en andere teasers zien dat er een nieuw model komt. Vervolgens komen er een hoop dubieuze ‘interviews’, wilde verhalen en hardnekkige geruchten over de details van dat nieuwe model. Met name bij auto’s die zeer tot de verbeelding spreken is dat geval. Met het onderwerp van vandaag is dat de nieuwe BMW 8 Serie. De 8 Serie, dat is een bijzondere naam. Uiteraard denken we allemaal met weemoed terug naar de eerste generatie. Kijken we naar de afmetingen, dan lijkt de 8 Serie meer een coupé variant te zijn van de 5 Serie, zoals de 6 Serie dat eigenlijk ook was. Ook weten we nu welke smaakjes er zijn van de 8 Serie Coupé: een 840d en een M850i. Heel erg leuk, maar wat komt er nog meer bij?

BMW 8 Serie Cabriolet
Deze ligt erg voor de hand. De 6 Serie was er als cabriolet en ondanks dat dit niet een segment is waar enorme aantallen worden gemaakt, is een oben ohne bijna verplichte kost. De betere pensionado in Florida kan een cabrio altijd erg goed waarderen. Designheld en fulltime Render-artiest X-Tomi toont alvast hoe zo’n auto eruit kan zien.

BMW 8 Serie Cabriolet '19

BMW 8 Serie Gran Coupé
Deze auto was een schot in de roos. Er zijn natuurlijk veel mensen die wel geld hebben voor een 7 Serie, maar deze te statig en te weinig sportief vinden. De 6 Serie Gran Coupé was dus eigenlijk een sedan-versie van een coupe-versie (6 Serie) van een sedan (5 Serie). De Gran Coupe is net even wat praktischer dan 8 Serie Coupé, maar heeft veel meer smoel dan een reguliere 5- of 7 Serie sedan. Dankzij huisvlijt van Aksyonov Nikita kunnen we een goed beeld krijgen hoe zo’n 8 Serie Gran Coupé eruit kan zien. BMW kan het zelf overigens ook.

BMW 8 Serie Gran Coupe

M8
Dezelfde artiest heeft een M-variant van de 8 Serie bedacht. De M850i is natuurlijk al een zeer snelle auto met 530 pk, maar er is altijd ruimte voor meer. Gezien de verwantschap met de 5 Serie is de kans groot dat de 4.4 V8 ook zijn weg vindt naar de 8 Serie. In dit voorbeeld is men doorgegaan voor de M8 GTS, compleet met oranje details en achterspoiler. Aan de ene kant natuurlijk pure kolder, maar aan de andere kant: BMW heeft een raceversie van de 8 Serie gemaakt, dus een straatversie daarvan mag altijd.

BMW M8 GTS24 reacties

Als ik van de foto’s uit moet gaan dan maar de cabrio!
@g60gti: hmm snaken verschillen(gelukkig), doe mij maar de GC
@g60gti: idd! dat open dak verbetert die rare heuplijn waar het design van de coupe een beetje de mist in gaat
via Android app
Ik hoop het toch echt niet, afgaande op deze foto’s. Wat mij betreft mag het alleen bij de coupé blijven, welke ik al niet zo denderend vindt. Realistisch gezien zal ook van de 8 een hele serie gemaakt (uitgemolken) worden.
Gee 3 deurs shooting brake?
Geen Flyingshootingbreakcabriosuv?!
@jaapies: je bent All-Road vergeten
Geen elektrohybride voorwielaangedreven mpv?
Er schijnt ook een versie met de achterwielen in het midden van de auto, speciaal voor de Spaanse jeugd
Een Maroc editie?
@maroksahbe: Even 15 jaar wachten, dan mag jij ook.
Waarom geen 850 CSi of 860 GTS of 844 CSL?! Een M8 LMS (Le Mans Special) moet er gewoon komen!
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@jannemaneke: klopt, die auto was er al lang en breed.
@jannemaneke: Ja inderdaad.
Beter komt er een 860 met V12, anders hoeven de Chinezen ‘m niet te hebben natuurlijk.
@racerx: de neus lijkt er groot genoeg voor, ik zeg doen!! Anders is deze 8 niet meer dan een 6-serie met een andere badge op. Mooie auto maar minder status dan wat een 8 was
Een 8 cabrio lijkt mij toch wel de lekkerste variant. Een M8? Dan lijkt mij een M2 een beter scheurijzer. Een GC? Dan toch een 7-sersie als het zo praktich moet zijn.
Geen driewieler voor de Duitse jeugd?
Alle vorige GC’s vond ik best wel erg lelijk, maar ik denk dat het bij de 8 best fraai kan worden
@allesmetturbo: de concept car voor de 6GC oogde ook fraai, het productiemodel vooral raar.
Wat gaat er nu eigenlijk met de 6-serie gebeuren?
@itsok: de gaat gewoon verder, nu als 6GT.
De coupe spreekt mij het meest aan. Hopelijk komt er ook een editie uit met ronde uitlaten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).