Autoblog advies: 45.000 euro voor opvolger sjoemeldiesel

Auteur: , 129 Reacties

Vandaag mogen we in Duitsland shoppen!

Brabus

Het hele #dieselgate schandaal heeft nogal voor wat commotie gezorgd. Het is al bijna een jaar geleden en nog steeds is het niet precies duidelijk hoe het gaat aflopen. De Volkswagen Group zal enorm moeten inbinden, boetes betalen en boven alles zorgen dat de motoren wél voldoen aan de gestelde eisen. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan is vooralsnog niet helder. Deze onzekerheid is iets waar Sjoerd niet van gediend is. Sjoerd is een autobloglezer woonachtig in Duitsland. Je weet wel, die enorme speeltuin met de Nürburgring, de Autobahn en een chronisch tekort aan Formule 1 fans.

Sjoerd rijdt op dit moment in een Seat Alhambra 2.0 TDI uit 2015. Deze auto heeft de beruchte EA189 motor onder de kap. Hij wil niet wachten op de beperkingen die zijn auto wellicht in de toekomst krijgt opgelegd. Er zijn plannen om in Duitsland auto’s met dieselmotoren te weren uit binnensteden, net als in Nederland. Daarbij calculeert hij al een waardeverlies in, als hij te lang wacht. In tegenstelling tot de Amerikaanse vaders krijgt Sjoerd geen compensatie hiervoor.

Kortom, Sjoerd moet een nieuwe auto voor het gezin hebben. Voor zichzelf heeft hij overigens een BMW Z3 Coupe 2.8, dus rijplezier heeft hij al op de inrit staan. De eisen zijn eigenlijk heel erg simpel: het moet een ruime auto zijn waar 6 personen inpassen. De Alhambra was al wat aan de krappe kant, dus een grote stationwagon met zitje in de kofferbak (E-Klasse Estate) is geen optie. Sjoerd heeft geen zin om in de stromende regen te wachten op de ADAC, dus graag een jonge auto van (naar voorkeur) Japanse of Duitse afkomst.

Zoals je van ons gewend bent, de eisen en wensen verwerkt in een tabel:

Huidige /vorige auto's: Seat Alhambra 2.0 TDI (2015)
BMW Z3 Coupe 2.8 (2001)

Vorige auto's
Volvo V70 D5 (2006)
VW Golf IV 1.9 TDI
Renault 5
Koop / lease:Koop
Zakelijk / privé:Privé
Budget:€45.000 (in Duitsland)
Jaarkilometrage:20.000
Brandstofvoorkeur:Benzine
Reden aanschaf andere auto:Dieselgate
Gezinssamenstelling:2 volwassenen, 4 kinderen (1, 3, 9 en 10 jaar oud)
Voorkeursmerken /modellen:Duits of Japans
No-go modellen / merken:Geen

Ford Galaxy 2.0 Ecoboost
Nuchter beschouwd is dit gewoon de beste keuze die je kunt maken. De Galaxy is simpel gezegd de beste auto in zijn klasse. Het is een prettige auto om mee te rijden: qua besturing en onderstel een stuk verfijnder dan de Alhambra. De 2.0 motor is vlot, soepel en redelijk spaarzaam. Ruimte is er in overvloed, alhoewel het wel raadzaam om de auto eerst in de showroom uit te proberen. Sommige MPV’s hebben hun eigenaardigheden qua ruimte indeling. De S-Max is het sportieve broertje, maar is achterin aanzienlijk krapper. Voor iets meer dan €40.000 haal je een hagelnieuw voorraad exemplaar bij de dealer.

Galaxy

Honda Odyssey EX
Je ziet ze geregeld te koop staan bij onze oosterburen. Vanwege de hoge CO2 uitstoot kansloos in Nederland, maar in Duitsland valt de extra belasting erg mee. De Honda Odyssey is samen met de Toyota Sienna in de VS de top op het gebied van ‘Minivans’. Qua ruimte gaat het een stapje verder dan wat wij in Europa gewend zijn. De V6 is 3,5 liter groot en best pittig, maar verder zijn de rij-eigenschappen duidelijk afgestemd op de Amerikaanse markt. Dus lekker loom en zompig. Fijne cruiser. Kwalitatief schijnen het erg goede auto’s te zijn.

Odyssey

Toyota Previa
De vorige twee generaties waren in Nederland leverbaar en rijden allemaal nog, waarschijnlijk. Het zijn de meest onverwoestbare kampeerhutten op wielen. Officieel wordt deze auto niet meer geleverd in Europa, maar er zijn specialisten die ze naar Duitsland halen. Het zijn namelijk echte full-size MPV’s die net even een maatje groter zijn dan de Sharalhambra. De Previa (ook wel Estima genoemd) wordt voornamelijk voor de Oosterse markten gebouwd (de Sienna is voor de States). Voor iets meer dan 45.000 kun je ook in dit geval een splinternieuw exemplaar afhalen.

Previa

Hier stopt het eigenlijk. De vraag naar full-size MPV’s is vrij klein en dat heeft veel fabrikanten doen besluiten om niet meer dit stuk van de markt te bedienen. Dus moet het een MPV zijn met ruimte voor minimaal 6 personen, zijn de bovenstaande opties de beste keuze. De Previa en Odyssey zijn er met de haren bij getrokken: ze zijn flink zeldzaam en je bent aangewezen op een specialist. De Ford Galaxy is volgens het redactiepanel van Autoblog kandidaat nummer 1. Echter, er zijn wel andere manieren om voor 45 mille 6 personen te vervoeren. Veelal gaan deze gepaard met hogere kosten, maar ze zijn wel leuk. Komen ze:

Land Rover Discovery 3
In plaats van ons blind staren op MPV’s kunnen we onze horizon ook even verbreden. De Land Rover Discovery is altijd al één van de meest familie-vriendelijkste auto’s geweest. De auto is lomp groot en biedt ook voldoende ruimte. Dankzij de hoge opbouw is het op de derde zitrij voor kinderen prima uit te houden. De auto heeft twee chassis’, waardoor de Disco erg zwaar is, maar ook zeer comfortabel én terreinwaardig. De 3.0 benzinemotor kennen we uit de Jaguar F-Type waardoor we één ding kunnen beloven: hij zuipt als een malle, maar levert absoluut aanvaardbare prestaties. Er is ook een 2.0 i4 leverbaar geweest: die heeft aantoonbaar moeite met de auto. De diesel zou alsnog een sterke voorkeur hebben: past beter bij de auto. Dan is er ook veel meer keuze in het budget. Check het aankoopadvies hier.

Discovery

Ford Flex
Favorietje van ondergetekende. De Ford Flex begon zijn leven als concept car en werd bijna ongewijzigd in productie genomen. Dat zijn altijd de leukste auto’s. Ze zijn lekker groot, zeer ruim en uiterst origineel. Ga wel voor de meest luxe Limited uitvoering, deze is het meest ‘Europees’ qua uitvoering en afwerking. Qua motor heb je keuze tussen een V6 en een V6 Ecoboost. Ga voor de laatste. Deze is sneller en zuiniger, zeker bij normaal gebruik. Het rijdt overigens minder Amerikaans dan je zal denken, maar een bochtenridder is het net. Je moet ze wel met een vergrootglas zoeken. Check wel even met een specialist hoe het zit met garantie en onderhoud, want je kan hem niet zo neer zetten bij de lokale Ford dealer.

Flex

Brabus Viano 4.0
Brabus andere stijl. In NL zijn dit voornamelijk aannemers busjes of basaal taxivervoer. In de rest van Europa zie je veel luxe Viano’s met super-de-luxe aankleding. Brabus speelde daar met de Viano 4.0 slim op in. Deze heeft altijd het luxe interieur. Dus een 6 of 7 zits MPV die van alle gemakken is voorzien. Bij sommige exemplaren is de motor ook onder handen genomen. De tot 4-liter (soms zelfs 4.4) uitgeboorde V6 loopt soepel als een naaimachine en kan nog redelijke snelheden halen. Het rijdt wel echt als een busje, houd daar rekening mee.

Brabus

YOLO I: VW T2 Last Edition
Tsja, als een moderne diesel geweerd wordt, kun je met een 56 jaar oude ‘nieuwe’ Volkswagen een statement maken. In Duitsland zijn er een paar bedrijven die Braziliaanse Volkswagens importeren. Zowel de Kever als de T2 zijn  populair. In het budget is er keuze tussen zo goed als nieuwe T2’s. Ok, het comfort is matig, evenals de prestaties. Maar je rijdt wel in een T2! Ook qua luxe zul je iets moeten inleveren. Voordeel is dat de afschrijving mee lijkt te vallen, want goede klassieke Volkswagen busjes zijn een fortuin waard. Waarom geen idee, maar je kunt er je voordeel mee doen.

T2

Yolo II: Mercedes-Benz S600 Pullman
Als eerste: onderhoud zal wat hoger uitvallen dan met een zo goed als nieuwe Ford Galaxy. Want V12. Maar de bij Brabus gebouwde Pullman is wel een van de weinige auto’s waarbij 6 personen in extreem comfort vervoerd kunnen worden. In Duitsland staat er af en toe eentje te koop, dus je kunt niet specifiek op kleur kiezen. Haalt op zijn sloffen 250 km/u, ook prettig om te weten. Daarbij verkeer je in goed gezelschap, want het is een favorietje onder de wereldleiders.

Pullman

Wil jij ook advies over je volgende auto? Mail dan naar tips-apenstaart-autoblog-punt-nl met het onderwerp Autoblog-Advies. Voorzie ons dan van de gegevens in de tabel en beschrijf duidelijk eventuele andere zaken die relevant zijn! Wie weet vinden wij jouw volgende droom-auto!129 reacties

Deze yolo opties zijn wel heel erg yolo… wel leuk
@uselessguy: Ook de rest vind ik wel mindere adviezen. Voor dat geld zou ik het logisch vinden om even te kijken naar een q7 of x5 met derde zitrij.
@nvn1993: Check anders de tekst nog even. Een Seat Alhambra was al aan de krappe kant. Dan is een X5 echt te klein en ook een Q7 niet toereikend. Vandaar dat de DefenderDiscovery wél in het lijstje staat.
@willeme: Je kan jezelf wel defenden.. Disco it is;).
@willeme: Leuk geschreven weer! Tnx
@willeme: Maar wel een Disco 3 tekst met een Disco 4 foto. Ik zou met dit budget voor een Disco 4 gaan, maar hij is gewoon te krap met vier kinderen.
Uit dit rijtje zou ik voor de Flex gaan, blijft een leuke verschijning!
Anders die 6deurs volvo van enkele dagen geleden?
Volvo XC90 of een X5 met derde zitrij?
Ik zou voor de land rover gaan ,

Deze discovery staat voor 38k met 94dkm

Dik ding ! http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=294065710
@autospottergijs: van dieselgate naar storingsgate
@arashrsf: te makkelijk. Bij de Discovery 4 valt dat heel goed mee.Mijn eigen Discovery (II) rij ik al 2 ton zonder veel problemen en is veel goedkoper in het onderhoud dan menig moderne auto.
@arashrsf: Hij rijdt nu een Alhambra … VAG is qua betrouwbaarheid al troep, en de Alhambra is zo ongeveer het slechtste VAG product ever! Geloof me, zelfs een Laguna II is betrouwbaarder.
@arashrsf:
1975 belde, ze willen hun grap terug !
@autospottergijs: idd wel een Discovery 4. De 3 is een stuk onbetrouwbaarder, de 4 is goed te doen. (op foto en voor de prijs is een 4 ook prima te doen) Overigens, een Discovery Sport is krapper maar bied ook plaats aan 7
Ik mis de voyager in het lijstje.
@graafke: viel mij ook op! Er zijn weinig auto’s die 6 personen in meer comfort en ruimte vervoeren dan een Grand Voyager. Het rijdt als een Amerikaan maar he! Wel relaxt achter het stuur. Ik had het wel geweten :-).
@graafke: of de Buick GL8
Ja dat heb je met vier kinderen. Moet van die lullige auto’s van rijden :p
@Donstil: vind ik van niet, zo’n Galaxy 2.0 met chipje op 180-190pk en 400nm.. rij je 95% van alle petjes zoek! Dan krijg je wel een glimlach op je gezicht.
@vtechlover: So? Zo’n MPV blijft lullig.
@gillesvda: vind jij.
De nieuwe Opel Zafira
@Donstil: Als je er Z3 Coupé 2.8 naast hebt kun je altijd nog de bachelor boy uithangen ;)
@Donstil: kijk naar een Tahoe?
@dutchcorvette: of een Suburban als je echt ruimte wilt.
Een oudere fors smax met 2,5 liter turbomotor. En de rest van het geld opmaken aan tuning. Ander zou ik ook voor de flex gaan
Mercedes Benze GL Klasse?

http://nl.autoscout24.be/Details.aspx?id=290399161
@misterdrogba: lijkt mij de beste keuze!
@misterdrogba: wow ik dacht dat die dingen minstens dubbel zo duur waren, ik had het wel geweten
@misterdrogba: hahaha kijk dat verbruik !
@max038: reken maar op ruim 20l/100km in de stad idd :)
Hyundai I800?
In Duitsland wonen, 45k kunnen stukslaan op een gezinshok en een Z3 coupé als fun auto. Sjoerd doet het goed .
@larini: be like Sjoerd
Sjoerd, luxe, snel, superruim, misschien niet de mooiste maar wel in budget!

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&scopeId=C&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&maxPrice=50000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=190%2C92%2C80%2C81%2C82%2C184&fuels=PETROL&maxPowerAsArray=KW&minPowerAsArray=KW

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=230476057&scopeId=C&grossPrice=true&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&isSearchRequest=true&sortOption.sortOrder=DESCENDING&maxPrice=50000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=190%2C92%2C80%2C81%2C82%2C184&makeModelVariant1.modelGroupId=15&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=230899284&scopeId=C&fuels=PETROL&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&maxPrice=50000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=190%2C92%2C80%2C81%2C82%2C184&makeModelVariant1.modelGroupId=15&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=229927482&scopeId=C&fuels=PETROL&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&maxPrice=50000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=190%2C92%2C80%2C81%2C82%2C184&makeModelVariant1.modelGroupId=15&pageNumber=1

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=228814690&scopeId=C&fuels=PETROL&sortOption.sortOrder=DESCENDING&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&maxPrice=50000&makeModelVariant1.makeId=17200&makeModelVariant1.modelId=190%2C92%2C80%2C81%2C82%2C184&makeModelVariant1.modelGroupId=15&pageNumber=1
@arashrsf: Goeie! Wat een topauto is dat zeg. Heb er wel eens in gereden en was impressed
Dit zijn eerder facepalm opties dan yolo opties
Ik zou voor mijn Guilty pleasure gaan: Een 7 zits Mercedes Benz R-klasse…
@pomoek: Zou je voor 45K een AMG kunnen krijgen? Erg zeldzaam…. Alhoewel een R500 al rete snel is!
@henkhupelschoten: jaa! Kijk even 3 post hierboven je!
@pomoek: eensch!
Mocht je een iets sjiekere, maar zeker niet subtielere uitstraling dan een Flex willen hebben kun je altijd nog voor een Lincoln MKT gaan. Maar dat wordt goed zoeken, want die zie je zelfs zelden in Amerika.
@Darahan: in new york struikel je over de Lincoln MKT! De Lincoln MKT wordt veel gebruikt als private hire
Dat er echt mensen bestaan die zo’n monovolume willen is best wel confronterend, ik had gehoopt dat dat soort tuig zich niet onder de reaguurders zou bevinden.

Geen reacties over audi’s Q7 met 7 stoelen en volvo’s met 10 milioen miliard stoelen.
@Hupke:
Tja, sommige ‘reaguurders’ (ik dacht dat dat een Dumpertdingetje was) zijn de puberteit ontgroeid en hebben iets praktisch nodig voor de kids.

Als je later groot bent komt dat besef ook wel.
@sjaakjwt:

Sommige reaguurders hebben duidelijk nog niet van anticonceptie gehoord… Zo’n gedrocht moeten rijden omdat je te simpel was om een knoop te leggen in een stukje schapendarm…
Daarbij is het alles behalve goed voor het milieu.
@Hupke: met 4 kids en een vriendin/vrouw moet je toch is op vakantie knul… hoe ga jij dat doen? 3 kleinste op de achterbank gepropt en de grootste op het dak? want je moet ook 6 koffers hebben, dus een zitje op de achterbank werkt voor geen meter.
@gwnbmw:

Door die 4 weekjes op 12 ga jij je autokeuze laten bepalen? Ooit gehoord van huren en/of vliegen…
Als je echt op vakantie wil met te veel kinderen ga dan met een boot ofzo. Als je geluk hebt verlies er dan nog een paar over boord.
Over verliezen gesproken vergeet er eentje thuis installeer een webcam en regel wat inbrekers en je hebt je direct een hollywood klassieke.
@Hupke: @pinut187 alhoewel dat in dit geval denk ik niet opgaat (gezien budget) kunnen veel mensen niet met het vliegtuig. en trouwens, je moet toch bij die boot komen, of op schiphol komen.

of je hebt nog mensen zoals mijn ouders. 1 uur rijden naar schiphol, 4 uur voor de vlucht op de parkeerplaats. vlucht 2 uur (barcelona) 1 uur voordat je je koffer kan zoeken, nog een uur voordat je de douane doorbent. dan een auto huren, altijd leuk… (not) ook weer een uur voordat je je koffers erin hebt en rijdt. dan nog naar je huisje rijden, dat huisje vinden… duurt meestal anderhalf uur. voordat je bij je huisje bent, 12 en een half uur. met de auto 14 uur, incl tanken en 2 keer stoppen om te plassen. maar daar komt ie dan. als je met een nieuwe diesel rijdt, kost het je bij elkaar 60 euro. 1 tankbeurt is namelijk genoeg. ga je met het vliegtuig, (ik heb zaterdag gekozen, wij doen altijd 14 uur op een zaterdag) dan ben je met 2 volwassenen, 3 kinderen en 1 baby 1000 euro kwijt om ernaartoe te vliegen. en moet je om 12 uur s’nachts weg. en dan zit je in de goedkoopste klasse, met overal krijsende kinderen. ja hoor, heel handig zo’n vliegtuig vakantie…
@gwnbmw: wel eens van een vliegtuig gehoord..
Mazda CX-9!
Ik zou een lekkere Volkswagen Multivan Business halen. Da’s een Phaeton maar dan als busje.
@Jochempie: Mooi ding, maar diesel he. V6je zou top zijn.
@E34M5Touring: Oh ja, ik zat niet op te letten. In benzines heb je niet zoveel keuze.. Althans, het vinden van een nette V6 is lastig voor die prijs. Heb wel een TSI’tje gevonden
@Jochempie: Daar kwam ik ook achter. In D heb je de Grand Santa Fe van Hyundai. Ik vind het echt een fraai ding en is ook 7 zits. Is ook nieuw te koop voor dit geld in D. Maar 224 stuks te koop, 222 stuks diesel. 1 benzine in Belgie. En een oud type…
@E34M5Touring: In DE kun je ook een Transporter Kastenwagen Plus bestellen, met TSI en DSG, da’s een dubbele cabine. Moet je wel met drie mensen voorin zitten.
Dus de 1 jaar oude Seat moet weg vanwege het diesel schandaal. Goede reden zeg..
@thomasthomas: complete tekst lezen is een vak apart op AB zeg… de seat was ook al wat krapjes, nu hij eventueel over een paar jaar de binnenstad niet meer in mag, en het feit dat de waarde steeds verder onderuit dondert, wil hij een nieuwe…
@gwnbmw: krapjes valt wel mee toch er hoeft geen elftal in. En over jaren de stad niet meer in? wist ie dat vorig jaar niet, en wat dan nog kan nog jaren duren. Aach ja luxe (verveling) problemen moet me er ook niet mee bemoeien.
@thomasthomas: Datcht ik ook bij het lezen van de eerste paar zinnen…….maar toen las ik de rest.
@thomasthomas: Is gewoon slim. De bodem van het schandaal is nog niet in zicht… De restwaarde is over een paar maanden misschien nul!
@svenska_aeroplan_ab: haha wat denk je zelf
Rij zelf in een nieuwe V250 extra lange versie.
Als je in Duitsland zoekt, een V200 of 220 en wat opties laat vallen die ik heb ga je zekerrrr in budget komen!
Tip: Neem ook geen sportvering (proefrit mee gedaan en dat reed te hard).
Verbruik is goed, comfort is goed en formaat is top!
Die V220 kan je trouwens chippen naar de 250, hardware is identiek vertelden ze mij. Niet dat ik chip, ik hou van fabrieksgarantie :D
Dit is voor mij dus een reden om niet meer dan 3 kinderen te nemen, maar in dit geval was ik even gaan kijken bij de Discovery.
@mustang84664: 3 kinderstoelen naast elkaar is vaak al een uitdaging in de meeste auto’s. Ik hou het bij 2.
@mustang84664: Ik heb er drie, en overweeg toch ook sterk en auto met derde rij te kopen. 3 jongens tussen 5 en 12 betekent fulltime oorlog op de achterbank.
@CRX: Drie Nintendo DS’en zijn goedkoper… Just sayin’
@mustang84664: een collega van mij had er 2. Nummer 3 werd alleen een tweeling. Dus soms heb je het niet zelf in de hand
Ik zoek ook zoiets ….
Alleen dan rond de 10.000 euro.
En dan in Nederland.
Ik houd me aanbevolen voor de volgende.
Verbruik maakt me niets uit en merk ook niet.
Als het maar groter is als wat ik nu heb qua ruimte en 6 of 7 zitplaatsen heeft.
Ik rij nu een Renault grand scenic 1.6 uit 2005 .
Iedere keer als ik het gas in trap kan ik wel janken…
Niet vooruit te branden dat ding….
@jarnobakker: Alsjeblieft, ietsje boven budget maar wel een fraaie bak.
@jarnobakker: uhm… misschien kan je voor 10k in nederland beter voor een busje kijken?
@jarnobakker: http://www.autoscout24.nl/Details.aspx?id=293737916
@ettie: bedankt voor de optie , maar geen Renault meer voor mij
@jarnobakker: Verbruik maakt me niets uit en merk ook niet. Euh maar geen Renault dus?
@jarnobakker:
Ik zat in dezelfde positie als jij, maar mijn budget was alleen iets ruimer. Mijns inziens zijn er 2 serieuze kandidaten: de Ford Smax en de Peugeot 5008. Zeker als je wat meer pit wil heeft Ford leuke motoren. Zelf heb ik ook proefgereden in een Galaxy maar die moet je eigenlijk niet willen hebben, dat is echt een busje qua weggedrag. De Smax rijdt meer als een personenauto en de 5008 ook. Mijn keuze is uiteindelijk gevallen op de 5008, dit is een wat recenter model en is vaak wat luxer uitgevoerd. Hij heeft bijvoorbeeld bijna altijd climate control en navigatie. Smaxen die dergelijke luxe aan boord hebben zijn zeer zeldzaam en waarschijnlijk binnen jouw budget niet te vinden. Of je moet een auto met 5 ton op de klok willen.
Zelf heb ik gezocht naar een 5008 2.0 diesel met 150pk, en daar ben ik erg blij mee, fijne auto met een fijne motor. Exact dezelfde motor ligt overigens ook in de Smax 2.0 diesel…
Succes met je zoektocht!
De mercedes pullman, dat ding is wel super dik!
Ik zou op zoek gaan naar een Mercedes R-klasse… Na facelift smoelt die nog best aardig en een fijnere grote auto ga je echt niet vinden.
@pordon: persoonlijk zou ik voor de pre facelift gaan. Na de facelift vond ik de R saai. Beide varianten zijn wel top!
@Pordon: Wij van Mercedes adviseren Mercedes? ;)
De flex kon ik nog niet maar ziet er tof uit .
@fiestafeest: Nou dan is het goed dat ‘ie al kids heeft, want schijnbaar doet de Flex het niet zo goed bij het andere geslacht..
@Jochempie: oké ….. ?
@fiestafeest: Je bekijkt Autoblog via Android, dan zie je de hyperlinkjes niet in de tekst. Ik linkte naar een youtube filmpje
“Het is een sjoemeldiesel” is geen aanleiding imo. Als je gewoon zin hebt in een nieuwe auto mag je dat eerlijk zeggen hoor. Ik val ook altijd in slaap bij het zien van een Alhambra.
De Viano CDI 3.0 en dan even langs de chipboer voor 270pk en 600nm. Komt wel vooruit.
Hee @mout, een Duitser wil je Volvo kopen. Voor 45 duizend euro!
;-)
@Rob: Laat ik het zo zeggen: ik kan me iets voorstellen bij zijn zoekopdracht ;-)
Stap een halfuur geleden uit na voor het derde jaar een kampeervakantie met 7 personen en 3 serieuze tenten. Ik zou hem gaan missen…
Hmmmm, die Viano is serieus een goed idee!
ik zou een andere honda pakken. een hele handige. die van 1 kan namelijk tussen jullie 2 in. de andere 3 op de achterbank, en je hebt een miljoen liter ruimte. jup, de fr-v. en dan heb je nog 40k over. voor een leuke, nieuwe mini voor je vrouw.
Hier, ik heb “em voor je:
http://ww3.autoscout24.de/classified/283391642?asrc=st|as
@Rob:
En als dat niet genoeg kofferruimte heeft, ga je even naar Nederland en pik je deze Volvo op:
http://ww3.autoscout24.de/classified/189594307?asrc=st|as
@Rob: Aarghhh… Schimdt-Gemert moeten ze verbieden. Dit maakt me hebberig. Al zou met deze lengte inparkeren wel eens lastig kunnen worden. Daarvan heb ik nog net niet zoveel last.
@Rob:
Stuur zit aan de verkeerde kant, maar wel DIK tweehonderd pk..!
http://ww3.autoscout24.de/classified/276819760?asrc=st|as
@Rob: Met die prijzen kan hij gewoon alledrie jouw suggesties kopen. Beetje duur om die drie, een Z3 en wellicht nog een auto van z’n vrouw op de oprit te hebben staan, maar als je een kinderfeestje geeft heb je in ieder geval meer dan genoeg vervoer.
@Edge:
Reken maar dat je direct de allertofste vader van het schoolplein wordt, als je met zo’n Benz aankomt rijden! Alle kinderen vinden zoiets geweldig. En als ze pubers worden willen ze niets liever dan met de limo naar de dancing. En weer later is het een magistrale roadtrip auto. Een grote kado kun je kinderen niet doen!

Alleen de lengte, dat is misschien wel een dingetje… ;-)
Kun je voor 45 K geen nieuwe espace initiale kopen in Duitsland??
@henkhupelschoten: Euh, ja! Kost €45750,- voor de TCe 200 EDC Initiale Paris!
@Jochempie:
Maar is dat nog een hele ruime wagen? Heb zo mijn twijfels of het nog de ruimte (en dus comfort) biedt van de vorige generatie Espace.
Met zo’n groot gezin: MPV denk ik of een hele grote Station. Moeilijk. Als je kleine kinderen achterin mee moet nemen zou ik gaan voor Frans comfort: De Espace. In vele Duitsers en Japanners worden de kids snel misselijk. (niet allemaal).
OMG! Der staat een Olds Vista Cruiser te koop in Der Heimat….
http://ww3.autoscout24.de/classified/277204520?asrc=st|as
Doe het. Doe het! DOE HET!!!
In New York barste het van de Chevrolet Tahoe’s, imposant en indrukwekkend formaat. Volgens mij zijn ze voor die prijs ook wel te krijgen, maar wel tweedehands.
Uit het lijst: De Odyssey, Previa of Flex. Allemaal goed voor t oog en de afwisseling op de weg
Doe de LaRo Disco maar uit dit rijtje.
Ford Flex! Staat er hier in Nederland 1 te koop voor 19.000. Als je in iets exclusiefs wilt rijden wat ook nog betrouwbaar is…
Hier in de VS is the Pacifica (opvolger van de Voyager) net op de markt. Is de nieuwste en modernste en volgens mij was Wouter er best over te spreken op de Detroit beurs.
Komt deze ook naar Europa? Dan zou ik daar lekker op wachten.
@mrbasa: Nop, Jeep is het enige Amerikaanse merk uit de Fiat-Chrysler stal dat nog in Europa actief is. Voor een nieuwe Chrysler of Dodge zul je moeten importeren.
De Flex vandaag nog in Zakopane gezien… Leuke kar!
En de volvo van een paar dagen terug met de 6deuren?
Misschien ook een goede optie
Ik zou uit dit rijtje voor de Flex gaan. Ik ben 22, heb zelf geen kinderen en heb de enorme ruimte van zo’n ding ook niet nodig, maar ik vind een Flex (zeker van na de facelift) zo ontzettend tof dat ik hem zelfs zou willen rijden.
Dieselgate .. als je daar nu nog om loopt te malen en er zelfs zo ernstig mee bezig bent dat je bereid bent een groffe investering die vele malen meer kost dan de speculatieve afwaardering dan heb je een beperkt verstandelijk vermogen maar wel in de zeldzame postitie om te mogen rijden en beslissingen te nemen. Of dit is een twijfelachtig verhaal.

45.000 K in Duitsland koop je in Duitsland de 20 years Seat edition Alhambra 2.0 tsi 220pk automaat voor. Exclusief waarschijnlijk vele duizenden euroos korting.

En de huidige A
@prop:

… En de huidige Alhambra. Die maar in de brand steken omdat de duivel zich er in schuilt. Dit om vervloeking van de here god jezus christus te voorkomen lijkt me wel het beste…. zo ook volgens autoblog want over inruilwaarde wordt geen woord gerept.
Ik heb in Canada voor 5 weken een GMC Yucon XL V8 gehuurd. Een 5.70 m lang monster met helaas een instap vermogen van 355 pk:-) Het ding is groot. Stuurt verrassend goed voor een slagschip en als je nog eens 120 km/h off-road wilt rijden is dit geen enkel probleem. Daarbij hebben de kids geen ruzie om de telefoon op te laden. 13! laadpunten aanwezig, in de vorm van 120/230 volt, standaard 3x 12 volt en de rest USB. Verder is het zeer stil van binnen. Aanrader.
100% yolo 2
Flex is een Scion xB voor mensen met lengte.
@willeme Jammer dat de geweldige Toyota Alphard niet in de lijst staat. Voldoet aan alle eisen.
@pinut187: Zeer goede antwoord! Er staat een 2012 model met V6 (en CNG) te koop voor 43.5k! Slechts 35k kms. http://ww3.autoscout24.de/classified/287416902?asrc=st|as
@toyotafortuner: @pinut187

Stond wel op de nominatie. Ditmaal vonden we de Previa een betere keuze. De meeste Alphards waren flink boven budget.
100% de GL. Dat verbruik is bij al die auto’s hoog. Heb laatst een GL gehuurd is de states en dat is echt een hoger niveau dan een
X5 of Q7. Wat een luxe en wat een comfort.
T2 met Porsche motor erin!
Ik mis hier de multipla, 6 zitplaatsen, een mega kofferbak, en niet kapot te krijgen. Is niet nieuw meer, maar er staan vast nog wel “mooie” tussen.
Kan je ook een tweedehands 7 zits X5 voor krijgen
Dieselgate als reden noemen om de auto in te ruilen gaat mijns inziens wel erg ver. De echte reden: 4 kinderen en hij vindt de Shalhambra te klein worden… 45K budget…. Tja, gaat echt moeilijk worden. In europa zijn er qua nieuwkoop (helaas) geen mogelijkheden meer voor een MPV groter dan bv de Shalhambra/Galaxy… Enige mogelijkheden zijn de echte busjes: T6, Viano etc… Heel veel meer ruimte heb je dan nog steeds niet t.o.v. een z’n huidige Alhambra. Of hij moet z’n heil zoeken bij een tweedehands/import. 45K daarop stukslaan: zou ik niet doen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).