Dit Bentley boek is duurder dan een echte Bentley

Auteur: , 19 Reacties

Een hele prestatie.

Voor één van de knapste prestaties op het gebied van marketing, moeten we bij onze collega’s van Apparata zijn. De website die alles behandelt als het gaat om gadgets, tech en entertainment. Een paar jaar geleden lanceerde Apple namelijk een, eh, een boek. Niet een iBook, nee, gewoon een boek. In dat boek stonden foto’s van de Apple producten van de afgelopen 20 jaar.

Normaal gesproken noemt men zoiets ‘een folder‘ en krijg je het gratis bij de aanschaf van een peperdure tablet of smartphone. Maar nee, het Amerikaanse bedrijf vroeg er 300 (!) euro voor. “Dat kunnen wij beter!”, moeten ze bij Bentley gedacht hebben. Want ook dat merk heeft een boek uitgebracht. Het boek heet ‘The Bentley Centenary Opus’ en gaat over de afgelopen 100 jaar van het Britse merk.

The Bentley Centenary Opus '19

In plaats van 300 foto’s (zoals in het Apple Book), nemen ze bij Bentley het idee van een boek wél serieus. Het bestaat namelijk uit 800 pagina’s en verslaat minutieus de complete geschiedenis van Bentley. The Bentley Centenary Opus komt er in drie diverse Limited Editions. Elk exemplaar heeft een Bentley badge op de kaft geplakt, exact gelijk aan die van de Bentley automobielen. Uiteraard kun je kiezen uit vier soorten leder voor die kaft, het is en blijft een Bentley product. Van deze versie worden er 500 exemplaren gemaakt.

The Bentley Centenary Opus '19

Net als bij de auto’s komt er van het boek ook een Mulliner Edition. Hiervan worden er slechts 100 gebouwd. Je hebt nu de keuze uit maar liefst 17 kleuren leder voor de kaft. Aan de binnenkant vind je een stukje rubber dat afkomstig is van de Bentley EXP-8 Le Mans racer die in 2003 de 24 Uur van Le Mans won. Daarnaast krijg je bij de Mulliner Edition een tour door de Bentley fabriek en een overnachting in 5-sterren Hotel Café Royal in London.

The Bentley Centenary Opus 100 Carat Edition '19

Mocht dat nog niet gek genoeg zijn, kun je opteren voor de Carat Edition. Bij deze uitgave draait het om de diamanten die besprenkeld zijn over de kaft. Het zijn aardig wat diamantjes, dus de prijs is er ook naar. De Carat Edition kost namelijk 260.000 dollar. Dat is dik 10 mille meer dan US-prijs van de Bentley Continental GT. Voordeel voor Ons Nederlanders: over boeken hoeft geen BPM betaald te worden. Dus in Nederland is het boek waarschijnlijk iets goedkoper. Er worden slechts zeven exemplaren gemaakt van de Carat Edition.19 reacties

Leuk voor in de wachtkamer bij de tandarts.
@hubert: kan je gelijk vragen of ze een steentje in je gebit zetten
Ik heb al een boek
@mopar70: Oei, komt zo wel dichtbij voor jou. Sterkte.
Met de B van Ben je nou helemaal Betoeterd?! op de voorkant. Naice…
Haha, briljant. Je hoeft als autofabrikant niet eens meer auto’s te maken om dik geld te verdienen. Er zijn op dit moment op de wereld genoeg mensen met meer geld dan verstand om dit zo nog wel even vol te houden. Ik zou gewoon nog een stap verder gaan. Maak een gelimiteerde e-book versie voor 1 miljoen. Er is zeker iemand te vinden die dat op zijn kindle wil downloaden.
@pomoek: volgens mij is dit het enige waar Bentley geld aan verdient. Ik heb begrepen dat op de autogroep elk jaar flink wat geld door VAG moet worden bijgelegd. En dat VAG steeds minder bereid is daartoe…
Wat moet je ermee? Zelfs de bijbel in het Vaticaan kent minder luxe..
Ok, Carat Edition voor proleten, maar wat kost de “gewone” editie nou?
Als je dit kan betalen heb je toch geen tijd om een boek te lezen?
@dutchdriftking:

Niemand zal dit boek gaan lezen.
Dit is puur om indruk te maken op anderen.
@Hubert: Ach als jij dit boek bij je oom op tafel ziet liggen, verwacht je dan echt dat hij zo duur is?
@dutchdriftking:
Mijn oom zou de ‘normale’ versie kopen.
@hubert: slimme oom!
Als nou één van jullie denkt: Ik koop zo’n boek. Stuur me dan een berichtje, dan kopieer ik de pagina’s wel. Dan doe ik ze wel in een ringbandmap.
Geef mij toch maar een echte bentley
voor dat geld mag het ook wel digitaal op een ipad hahah
@willeme Voor één van de knapste prestaties op het gebied van marketing, moeten we BIJ onze collega’s van Apparata zijn.

OT: belachelijk veel geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).