Eindelijk is daar dan een dikke Swift

Auteur: , 22 Reacties

Het wachten waard?

Een van de leukste betaalbare pretletters van het moment is toch wel de Suzuki Swift Sport. In een tijd waar auto’s alsmaar sterker, maar ook zwaarder worden, is de compacte ‘warme‘ hatchback een aangename toevoeging. Voor niet al te veel geld heb je een speelse B-segment hatchback met 140 pk, omvangrijke uitrusting en een redelijk geslaagd uiterlijk. Redelijk geslaagd? Yes. Het probleem is namelijk de Suzuki Swift Sportline.

Zoals de naam ‘line’ doet vermoeden is het voornamelijk uiterlijk vertoon. Sterker nog, de Swift Sportline en Swift Sport lijken behoorlijk op elkaar. Nu is dat voor de klant die een Sportline wil hebben geen probleem, maar het kan misschien een beetje wringen bij degene die wél de volle 24.999 euro heeft neergeteld voor de 1.4 BoosterJet. Gelukkig heef het Japanse Kühl Racing een goede oplossing.

Ku2hl Racing Suzuki Swift Sport '18

We kennen Kühl Racing van vies dik uitgevoerde varianten van de Nissan GT-R, maar na deze escapades met een MX-5, buigen ze zich nu over deze modale Japanse funmobiel. Zo krijgt de Swift Sport nu de beschikking over een lekker dikke bodykit inclusief dakspoiler. Natuurlijk, het is een klein beetje overdreven, maar het staat wel gaaf en daar gaat het om. Verdere toevoegingen aan de Swift Sport zijn een flink verlaagd onderstel, nieuwe uitlaten en bijzonder kekke JDM-style velgen.

Kuhl Racing Suzuki Swift Sport '18

Gaat deze Swift dan ook een streepje harder door alle aanpassingen? Eh, nee. De motor is vooralsnog onberoerd gelaten. Maar nu de Swift Sport een turbo heeft (in tegenstelling tot de vorige generatie), kun je met een chip, inlaat en uitlaat vast wel iets winnen. Het mooiste van deze kit van Kühl Racing is de prijs. De ‘Aero Upgrade’ kit kost zo’n 2.700 euro en de achterspoiler is iets meer dan 110 euro. Het is nog steeds niet de hetere Swift Sport waar we allemaal op[ wachten, maar het stilt voorlopig even de honger naar meer. Voor eventjes dan.22 reacties

Het enige positieve aan deze tuningsactie is dat ze de Swift geel hebben gelaten. Maar goed, smaken verschillen en er zijn vast mensen die dit waarderen.
@daihatsucuore: Dat en het feit dat ze de motor onberoerd lieten. Wat zou er van over zijn als die wel beroerd was?
@baardmijt: Een spoiler op het kleppendeksel?
@baardmijt: dan waren we er allemaal beroerd van geworden denk ik
Met dit uiterlijk vertoon had ik ook wel een turbo upgrade verwacht incl grotere intercooler en een turboback auspuff. Helaas nog steeds een lauwe swift. Standaard best een leuk bakkie trouwens, zeker met een chipje
Iets minder laag en met een 240pk NA blokkie zou dit best heel gaaf zijn!
Wat is dit…een slechte 1 april grap?
Deze set lijkt wel uit de NFSU tijd te zijn…Mooie tijden:-D
Ik ben niet vies van een beetje tuning, maar dit vind ik toch niet zo mooi. ’t sluit niet echt aan op de auto. Dus voor mij graag een standaard sport, in geel, met een setje bilstein dempers en eibach veren. En een chippie voor de extra lol :)
Hmmm weet niet goed hoe ik dit uit moet leggen. Vaak heb ik het idee dat de wielen te klein zijn maar in dit geval lijken zowel de wielen alsook de wielkasten te klein waardoor het er net iets te lomp uitziet naar mijn mening.
Dit zijn gewoon skirts die onder de ‘difusers’ en skirts van Suzuki zelf zijn geplakt. Vind het er niet uitzien. En booskijkers? De tijden van de DuW en Autostyle catalogus herleven!
@Dizono: D&W had ook mooi ander kijkvoer in die catalogussen staan! In mijn tienerjaren vond ik die accessoirebladen geweldig.
@maxidyne: ja, er stond voldoende interessant plastic opfraaiing in die blaadjes. Is een jonge Dizono ook opgevallen. Die dame in dat foute zilveren pak met rits voorop van de Autostyle was ook best leuk. Wat zou er van haar geworden zijn?
@dizono: plaatje bij het praatje

http://www.tepper.nl/wp-content/uploads/2013/03/AutoStyle_nr_3.jpg
@Dizono: vermoedelijk hetzelfde als de auto’s die er toen in stonden. Flink opgepompt.
Best dik!
Sinds drie weken heb ik zelf (voor m’n meisje) een nieuwe Swift Sport op de oprit, maar dit pakketje zal ik er zeker niet op plakken. Ziet er echt niet uit!
Lijkt wel een stel universele vleugeltjes die eronder bungelen…

Dus nee, dit is m niet….
TE37’s?
Pfhhh ik wordt écht oud, dit kan ik niet meer aan… lelijk
Ik heb “booskijkers” nooit begrepen. Zo’n extra naad op je lamp. Plak er dan ducttape op. Heb je hetzelfde resultaat, alleen goedkoper.
Ik vermoed dat de mannen van Kühl vroeger iets te veel Need For Speed Underground gespeeld hebben. dit is a bit much als je het mij vraagt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).