Je raadt nooit waar de Bentayga enorm scoort

Auteur: , 22 Reacties

Hint: niet in een DING-FLOF-BIPS land.

Bentley

Voor alle autoliefhebbers is het pijnlijk: de SUV. Nog niet zo lang geleden kocht je een Jeep Grand Cherokee, Mercedes G-Klasse of Range Rover als je een stoere terreinauto wilde hebben. Ging je zo’n auto ook daadwerkelijk mishandelen deed je verstandig om een terreinauto van Japanse makelij te kopen, zoals de Toyota Land Cruiser, Nissan Patrol of Mitsubishi Pajero. Nog niet zo heel lang geleden maakten we een overzicht met de power-SUV’s die hun tijd vooruit waren. Tegenwoordig zie je dat soort auto’s overal rijden.

Voor fabrikanten is het dus zaak zo’n apparaat in de showrooms te hebben staan wil je nog enigszins een beetje kunnen overleven. En er zijn wat merken die hun ziel aan de SUV-duivel hebben verkocht zoals Porsche (Cayenne en Macan) en Maserati (Levante). Ook Lamborghini en Aston Martin broeden op zo’n Sports Utility Vehicle. Zeker voor relatief kleine merken kan het zorgen voor een exponentiële groei.

Bentley Bentayga

Neem Bentley bijvoorbeeld. Sinds de Continental GT kon het aristocratische merk dan eindelijk verkoopcijfers noteren welke uit vier cijfers bestonden. Met de Bentayga wordt die markt alleen maar groter. In de VS gaan ze als zoete broodjes over de toonbank en ook in het thuisland weet de auto klanten weg te halen uit top-of-the-line Range Rovers. Maar de populairste markt is toch iets zuidelijker gelegen.

Marketing en Communicatiechef Robin Peel benadrukt het succes van de Bentayga. Mede dankzij die auto weet Bentley op jaarbasis nu meer dan 10.000 auto’s te verkopen. Meer dan een tiende van de totale productie gaat namelijk naar het Midden-Oosten. Dat verklaart ook een beetje dat de auto voor Noord-Europese begrippen een potsierlijke auto is, maar juist in de smaak valt bij personen die van groot en opvallend houden. Ook zijn daar niet alle wegen even goed, dus kunnen ze een luxe alleskunner wel gebruiken.

Bentley Bentayga

Speciaal voor deze markt heeft Bentley zijn grootste dealer in, je raadt het al, Dubai staan. Dit 7.000 vierkante meter metende, marmeren paleis moet ervoor zorgen dat de auto’s nog meer verkocht worden. Want ook op de lange termijn hoopt Peel dat Bentley nog een enorme lading aan Bentayga’s te verkopen in de VAE.

Dat is op zich wel logisch. Want de milieu-eisen zijn in die regionen zo goed als niet bestaand en de benzine is er goedkoper dan water. Op die manier kunnen fabrikanten nog altijd hun van enorme marges voorziene SUV’s slijten, alhoewel Peel verwacht dat zelfs in de VAE milieubeleid daadwerkelijk een dingetje wordt, dus bereid Bentley zich voor op diverse hybrides als de Mulsanne Hybrid, waar we gek genoeg nooit meer iets van gehoord hebben…

Bentley Muslanne Hybrid22 reacties

Wat een cliffhanger! Ik maar denken dat jullie gaan zeggen dat de Bentayga het goed aan het doen is in Australie, waar deze (en de zwarte met nr 249) op foto is vastgelegd.
@gregorius: Je komt ze hier in Melbourne wel regelmatig tegen. Bentley doet het hier best wel aardig.
@gregorius: Ik was letterlijk hetzelfde aan het denken hahaha
@gregorius: inderdaad .. ik dacht ‘oh, in Griekenland of zo, of een ander arm land’
Niks ergs aan SUV’s hoor, ik ben groot liefhebber van autos zegt iedereen die mij kent, maar voor mij zijn er 2 type auto’s, sportauto’s en SUV’s. sportautos hoef ik niet te verklaren waarom lijkt mij, SUV’s zijn juist heerlijk; als ik op iemand af kom rijden op de snelweg in een SUV veranderen ze van baan (of voor rang krijgen ondanks dat je het niet hoor te krijgen), met een normale auto niet, veel ruimte en zo zijn er nog veel meer redenen waarom SUV’s beter zijn dan normale sedans en stations in mijn ogen.
@spykerboy: die eigenschap ontbreekt mijn mx5. Word vaak niet eens gezien op de snelweg.
@spykerboy:
Beetje machtswellusteling opmerking, ik zou dan ook een Scania of Iveco aanraden of iets van de firma Krauss-Maffei, hun Leopard 1 model is een geheide uit de weg gaander voor iedereen.
@spykerboy: dat laatste ligt aan je rijstijl, niet aan de auto. Al eis je met een grote auto automatisch meer ruimte op.

Ik heb namelijk beide in mijn zwarte Clio IV Estate afhankelijk of ik rustig rijd of vmax +20. En natuurlijk de ruimte opeisen, dus zo laat mogelijk de berm in sturen en niet een kilometer van te voren.
@flutterby: mwa, rijstijl speelt niet echt mee. Ik rijd in mn auto vd zaak (a segmenter) hetzelfde als de suv die thuis staat, en met de zakelijke auto moet ik seinen, kleven etc voordat men weg gaat, grote auto zijn mensen gewoon bang voor
@spykerboy: dit verhaal zou op mij indruk maken als je in een fiat panda zou rijden.
@pomoek: scheelt niet veel, maar rij zakelijk (en dus meerendeel) een a segmenter…
@spykerboy: ik hoop niet dat je mij op een binnendoor weggetje tegenkomt, als ik met de John Deere 4955 haast heb.
@marinepower: dat is een oud USA trekker(tje)…. moet je haast een liefhebber zijn
@spykerboy: niks ergs aan SUVs inderdaad alleen met de oerangoetang aan t stuur die meent dat de weg van hem is.
Ding-flof-bips, die heb ik lang niet meer gehoord!
Ik blijf het een lelijke Q7 vinden ! En de huidige Q7 is ook niet moeders mooiste! (de oude was bruter)
Geef mij maar een Range Rover Autobiography!
@alexke: Duidelijk!
Smaak is niet te koop
Tijdje terug een zien rijden in vuilniszakgrijs. Ik vind het voor die prijs niet bijzonder ogen. Het is geen lelijke auto, maar meer een van buiten nietszeggende auto. Dat vind ik bij de andere modellen van Bentley wel anders.

Het verbaast mij niks dat de auto het daar zo goed doet. Zolang er Bentley op staat en het veel kost dan verkoopt het daar wel.
Mulsanne hybrid. Geniaal!
Wat milieu en emissie eisen betreft hoorde ik zojuist in de autoshow op BNR waar, hullie Wouter ook aanwezig was, nog een leuke. De manager (?) van een turbofabrikant gaf daarin aan erg blij te zijn met de strenge Europese emissie-eisen. Volgens hem was dat een goed middel om Chinese autoproducenten buiten de deur te houden. Zonder die strenge eisen zouden Europese autofabrikanten (waar zij aan leveren) geen bestaansrecht meer hebben.
Ik dacht Albanië

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).