Speciale Bentley Cabrio is lekker origineel

Auteur: , 21 Reacties

Kijk, rode velgen! Dat is eens iets anders dan anders!

Bentley en speciaaltjes is een perfecte combinatie. De Britten komen geregeld met leuke, dure en bijzondere varianten op basis van hun ‘normale’ modellen. Er bestaat niet zoiets als een ‘standaard’ Continental GT. Ook in Nederland weten de meeste eigenaren de optielijsten goed aan te vinken.

Mocht je geen zin hebben om zelf iets bijzonders samen te stellen, kun je dus ook wachten totdat Bentley zelf met iets bijzonders komt. Laat vandaag toevallig zo’n dag zijn! Het edele merk uit Crewe presenteert namelijk de Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner.

Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner '19

De Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner is een ode aan de eerste Blower Bentley uit 1929. Bentley zelfs spreekt over een moderne interpretatie van de iconische raceauto uit 1929. De Number 1 Edition is het derde speciale, gelimiteerde model van Bentley om hun 100ste verjaardag te vieren. De andere twee waren de eerder geïntroduceerde Mulsanne W.O. Edition en de Continental GT Number 9 Edition.

Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner '19

De Number 1 Edition is altijd op basis van de splinternieuwe Continental GT Convertible en leverbaar in de kleuren Dragon Red II of Beluga. Standaard krijg je op dit speciale model een koolstofvezel bodykit, Centenary Pack en Bentley Black Line Specification. In de grille heeft Bentley het getal ‘1’ geverfd, om aan te geven dat de eerste Blower Bentley geëerd wordt. Uiteraard zit de auto onder de speciale badges. Bij veel merken kun je deze ‘deleten’, maar dat kun je beter niet doen bij deze Number 1 Edition. Op de zijschermen zijn de badges namelijk van 18 karaats goud.

Bentley Continental GT Convertible Number 1 Edition by Mulliner '19

Ook in het interieur zul je de nodige badges aantreffen. Het roterende display is in elke auto uniek. Daarnaast is er een nieuwe kleurencombinatie, wederom in het rood met Beluga. Onder de kap treffen we de bekende 6.0 W12 TSI motor aan, goed voor 635 pk. Deze is gekoppeld aan een achttraps automaat met dubbele koppeling van Porsche. Er worden 100 exemplaren van de gebouwd.21 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Tja, ik vind het gewoon een foute uitvoering. Doe mij toch maar gewoon een blauwe met wit leer.
@dutchdriftking: Donkergroen, gesmede velgen, amaretto interieur, pianolak, groene kap. Wel met de V8. Is ‘ie voor mij perfect ;-)
@willeme: welke V8?
@weetikveel: 4.0 V8, 550 pk is méér dan voldoende voor mij. Vind het geluid er ook beter bij passen. En is wat lichter in de neus.
@weetikveel: V8 is l te configureren, komt eind 2019 / begin 2020 (in oa USA nu al wel leverbaar)

Welke groene kap??? Op vorige GTC wel, op deze nieuwe helaas (nog) geen groene kap mogelijk.
@willeme: Een donkergroene V8 coupe en een donkerblauwe W12 cabriolet. Mooi duo voor de garage.
@dutchdriftking: voor mij een donkerblauwe. Interieur vind ik sowieso prachtig. Wat een vakwerk. Ik denk toch in het zwart. Met V8 denk ik. Eerst proef rijden dan weet ik dat pas zeker😊 Elke versie een halve dag mee dan weet ik wel wat mijn favoriet is.
@lovecars: allebei een half jaar mee😇🙈
@willeme: bestel er voor mij een met dezelfde spec, alleen voor mij geen pianolak, maar dark eucalyptus. Wat is de levertijd?
In alle opzichten een pijnlijk ding ..

Als ze er meer dan 5 verkopen zal ik ze een fles champagne sturen ..
@lincoln: Stuur maar alvast een paar doosjes ;-).
@willeme:

Hooguit 20 units die ze met veel pijn moeite en chantage enkele dealers in de maag splitsen ..
@lincoln: nouuu…. nee
@lincoln: jammer joh ..
@lincoln: dus van 5 ga je nu naar 20? Vertel nog eens wat!
Over 80 jaar komt Bentley elke 3 maanden weer met een special, dan gebaseerd op elke wanstalige voetballers-auto die ze nu gemaakt hebben.
Ik vind die racer links op de tweede foto veel en veel mooier. En een bekende eigenaar: Sir Henry ‘Tim’ Birkin.
https://www.bonhams.com/auctions/20143/lot/204/
Kleurstelling op de foto’s is niet mijn smaak ook vind ik de auto niet zo mooi gestileerd als de coupe. Maar het blijft een mooie wagen.
Voor als als je te druk, druk, druk bent om zelf je Bentley samen te stellen. Doe mij de rode maar.
De zwarte met zwarte velgen.
Ik heb zojuist 20 first editions samengesteld en de gouden badges gedelete. Van het geld dat ik daarvoor terugkrijg heb ik een nieuwe GT samengesteld. Ha! McDonalds eat your heart out!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).